Finansijsko-tehnološka kompanija Payoneer preuzela je kompaniju Skuad sa sedištem u Singapuru za 61 milion dolara u gotovini i 20 miliona dolara u budućim isplatama

Finansijsko-tehnološka kompanija Payoneer (u nastavku: PAYO) uz objavu svojih finansijskih rezultata za drugi kvartal, saopštila je da je preuzela kompaniju Skuad sa sedištem u Singapuru. Skuad je globalna platforma za HR i isplatu zarada koja redefiniše budućnost rada pomažući kompanijama širom sveta da pristupe vrhunskim talentima u preko 160 zemalja.

Ovo preuzimanje ubrzava Payoneerovu strategiju da postane poslovni finansijski servis za mala i srednja preduzeća (SMB) koja posluju internacionalno, pri čemu mnogi Payoneerovi postojeći klijenti već koriste svoje Payoneer račune za isplate plata. Payoneer je preuzeo Skuad za 61 milion dolara u gotovini, uz dodatnih do 20 miliona dolara u budućim isplatama u gotovini i akcijama, u zavisnosti od postignutih rezultata i vremenskih prekretnica.

25% Payoneerovih B2B klijenata traži poboljšane sposobnosti upravljanja radnom snagom, uključujući isplate zarada, “employer of record” (EOR – kompletno lokalno zapošljavanje, uključujući usklađenost sa propisima, isplate i HR administraciju) i upravljanje ugovornim radnicima – tako da ovo preuzimanje pruža značajan potencijal za dodatnu prodaju.

Dodatni najvažniji rezultati kompanije Payoneer za drugi kvartal:

Prihod: U drugom kvartalu 2024. godine, Payoneer je ostvario prihod od 240 miliona dolara, što predstavlja rast prihoda od 16% u odnosu na prethodnu godinu.

Profitabilnost: Payoneer nastavlja da bude profitabilan, i u drugom kvartalu 2024. godine prijavio je 46 miliona dolara operativnog prihoda i 32 miliona dolara neto prihoda.

Obim: Payoneer je generisao 18,7 milijardi dolara ukupnog obima u drugom kvartalu 2024. godine, što je 22% više u odnosu na prethodnu godinu, pri čemu je B2B obim porastao za 40% u odnosu na prošlu godinu.

Post Views: 19

Originalni tekst