Premijer Miloš Vučević nedavno je rekao je uoči obeležavanja sto dana Vlade Srbije da su promene u njegovom kabinetu izvesne kako bi ministri imali „osećaj odgovornosti da nisu zacementirani u nekom ministarstvu“.

Kako je rekao, o tome je razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, pa će videti još „koje će to prolazno vreme biti“ kada će „izaći sa predlogom moguće rekonstrukcije vlade“.

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar izjavio je da najave premijera Miloša Vučevića o rekonstrukciji vlade „nisu iznenađenje“, već relativno uobičajena praksa Srpske napredne stranke (SNS) od kako je 2012. godine došla na vlast.

„SNS je ili putem vanrednih izbora ili putem rekonstrukcije vlade izlazio iz krize, tražio novi legitimitet i sprečavao da se ministri u političkom smislu previše opuste“, naveo je Klačar, prenosi N1.

Izvršni direktor Cesida, Bojan Klačar, ocenio je da je nezahvalno licitirati kada bi moglo da dođe do rekonstrukcije vlade.

„Mislim da ni u SNS trenutno ne znaju ni kada će doći do rekonstrukcije ni ko bi od ministara eventualno mogao da bude obuhvaćen tom rekonstrukcijom. Nedavno je Darko Glišić, predsednik izvršnog odbora SNS, ostavio mogućnost da se održe vanredni izbori. Na taj način u SNS ne žele da isključe nijednu opciju i suze svoj manevarski prostor“, naveo je.

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš ocenio je da je najavom rekonstrukcije Vlade Srbije nakon „samo 100 i nešto dana“ od njenog formiranja, premijer Miloš Vučević priznao „ono što građani znaju – da ministri ne rade svoj posao“.

Miljuš je u pisanoj izjavi upitao Vučevića zašto odmah ne smeni sve loše ministre umesto što im daje još šest do 12 meseci da nastave da „uništavaju Srbiju“.

Upitao je i koje ministre će menjati i da li je „čistka namenjena samo za one koji neće da učestvuju u kampanji za litijum ili će i neki promoteri litijuma morati da napuste ministarske fotelje“.

Dodao je da u Vučevićevoj vladi zapravo niko ne radi za građane Srbije jer „deo ministara to ne ume, a deo štiti interese investitora i drugih zemalja čak i kada to uključuje maltretiranje, hapšenja i proganjanje ljude“.

Post Views: 70

Originalni tekst