Ta stranka je u saopštenju pozvala te institucije da hitno prestanu sa maltretiranjem građana, provođenjima, pretresima i konstruisanjem procesa u kojima ih potpuno neosnovano optužuju za poziv na nasilno rušenje državnog poretka.

Prema PSG, jedini ko bi morao da odgovara po tim krivičnim delima jesu propagandisti u službi Srpske napredne stranke koji svakodnevno sa svih medija pozivaju na zloupotrebe javnih institucija i hapšenja nevinih građana, prenosi Danas.

„Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin i Ivica Dačić bi umesto što, po ugledu na Putina, teraju institucije da se bave onim što aktivisti pišu na društvenim mrežama, mogli da ipak probaju da objasne kako smo imali tri napada na policijske službenike u poslednjih nekoliko meseci u kojima je jedan policajac poginuo, ili kako je Milan Radoičić opremio svoju malu vojsku za napad u Banjskoj“, naveo je PSG.

Pokret smatra da represivna i histerična reakcija vlasti prema aktivistima koji se suprotstavljaju otvaranju rudnika Rio Tinto pokazuje da građani sa punim pravom sumnjaju u sigurnost projekata koje vlast donosi u tajnosti i bez javne rasprave.

„Niko u Srbiji više ne veruje da Srpska napredna stranka može bilo šta da radi po Ustavu i zakonu, pa ni da zaštiti životnu sredinu ili živote građana“, naveo je PSG.

Post Views: 24

Originalni tekst