PROFESOR doktor Dragana Mitrović – profesorka Fakulteta političkih nauka, govorila je gostujući u jutarnjem programu na televiziji Prva između ostalog i o izveštaju Narodne Republike Kine o delovanju američkog NVO sektora u cilju destabilizacije država i rušenja vlasti, a u kome se kao jedan od primera navodi i Srbija.

КИНЕЗИ ОБЈАВИЛИ: Н1 је део хоботнице којој је циљ рушење Вучића јер није послушник Америке (ВИДЕО)

Foto printskrin TV prva

– U tekstu Ministarstva spoljnih poslova Kine se analizira delovanje NED-a koji je organ koji deluje ispod stola, koji finansira mešanje SAD u unutarpolitička dešavanja van SAD, u izbore, u medije, NVO, pokrete… U analizi se navodi da se u Srbiji vrši uticaj kroz finansiranje medija, NVO, obrazovnih institucija pa se tako spominje i filijala CNN-a u Srbiji a to je N1, verovatno se misli i na Novu S koja je deo tog uredničkog paketa, spominje se Beogradski centar za bezbednosnu politiku i spominje se mešanje ove institucije (NED-a) kroz ove kanale prodora u prethodna 3 nedavna izborna procesa, zatim u proteste nakon tragedije u Ribnikaru. Cilj im je uglavnom mlada generacija koju bi usmerili protiv svojih matičnih država i cilj im je promena režima koji im nisu poslušni ili koji uopšte ne sprovode agendu SAD! – navela je profesorka. 

Pogledajte priloženi snimak:

KINEZI OBJAVILI: N1 JE DEO HOBOTNICE KOJOJ JE CILJ RUŠENJE VUČIĆA JER NIJE POSLUŠNIK AMERIKE!

Prof.dr Dragana Mitrović – FPN:

„U tekstu Ministarstva spoljnih poslova Kine se analizira delovanje NED-a koji je organ koji deluje ispod stola, koji finansira mešanje SAD u… pic.twitter.com/rUHKfG89gh — Detektor laži (@LaziDetektor) August 17, 2024

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst