Ovaj slatkiš morate da probate!

ГРЕТА ГАРБО ТОРТА: Дезерт по мери холивудске диве

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

za kore:

  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 300 g mlevenih oraha

1. fil:

  • 120 g šećera
  • 50 g margarina

2. fil:

  • 120 g čokolade
  • 120 g margarina

Priprema:

Belanca i šećer mikserom umutiti, pa lagano mešajući dodavati brašno i orahe, kašiku po kašiku. Od toga peći 4 manje kore ili 2 veće, pa ih posle preseći na pola kako bi dobili 4 manje.

Peći 20-25 minuta u zagrejanoj rerni na 180 S. Kada je kora gotova ostaviti je da se hladi, pa je onda seći, ako pravite dve veće.

Za prvi premaz stavite šećer da se karamelizuje na laganoj vatri, pa mu dodajte margarin. Kada se smesa izjednači skinite sa vatre. Sada sa tako vrućom smesom premažite kore, ne morate sve utrošiti, premaz mora biti tanko nanet.

Za drugi premaz napravite od čokolade i margarina glazuru. Premažite preko kora i karamel premaza. Ostavite da se stegne.

Za to vreme skuvajte fil od žumanaca, šećera i mleka na pari. Kada se fil zgusne ostavite ga da se prohladi, i dodajte mu margarin i vanilin šećer. Mikserom sve sjedinite i premažite kore. Slobodno nanosite deblje fila. Stavite koru preko kore i odozgo premažite sa malo fila. Dekorišite po želji.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja – izvorni kineski recepti.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst