Četvrti dan Olimpijskih igara za Srbiju će biti veoma sadržajan.

Današnji program otvorio je strelac Lazar Kovačević koji je pogodio 98 od 100 poena i završio na drugom mestu, obezbedivši prolaz u finale.

Naša plivačica Anja Crevar nažalost nije uspela da se plasira u četvrtfinale, potšo je završila kao poslednjeplasirana. Njeno vreme je bilo 2:18,46, a kašnjenje za prvoplasiranom bilo je ogromnih 11,47 sekundi. Crevar je tako ostvarila drugo najslabije vreme u kvalifikacijama.

Nakon nje je džudista Nemanja Majdov poražen od Grka Teodorisa Celidisa, pa je tako ostao bez prilike da se bori za medalju.

Naravno, ono što svi navijači Srbije verovatno i najviše iščekuju jesu meč Novaka Đokovića i okršaj naših košarkaša s Portorikom.

A nakon Đokovića – uživanje! Košarkašice Srbije rasparčale su aktuelne vicešampionkinje sveta, Kineskinje, rezultatom 81:59. Nakon utakmice prve runde Olimpijskih igara u kom su košarkašice Srbije sebi protiv Portorika nepotrebno zakomplikovale život i na kraju jedva ostvarile pobedu, okršaj s Kineskinjama prošao je daleko bolje i sigurnije.

Ovom pobedom košarkašice Srbije su obezbedile prolazak u narednu fazu takmičenja, a pitanje je samo hoće li tamo sa prve ili druge pozicije u grupi. O tome ćemo više znati 3. avgusta, nakon utakmice koju će naše devojke tog dana od 13:30 igrati protiv reprezentacije Španije.

Ne smemo, naravno, zaboraviti ni naše sjajne odbojkašice, koje su se u prvom meču zagrejale u susretu s Francuskinjama, i koje sada očekuje znatno ozbiljniji zadakat – Amerikanke.

Satnica srpskih sportista

9: streljaštvo (m), malokalibarska puška trostav, kvalifikacije (Lazar Kovačević) – pogodio 98 od 100 poena i završio na drugom mestu, prošavši u finale

10: džudo (m), do 90 kg, osmina finala (Nemanja Majdov) – finale takmičenja je trebalo da bude u 16 časova, međutim, naš džudista i evropski prvak,  poklekao je na prvoj prepreci. Savladao ga je Grk Teodoris Celidis.

11.46: plivanje (ž), 200 delfin, kvalifikacije (Anja Crevar); polufinale u 20.45 – ništa od četvrtfinala, završila kao poslednjeplasirana u kvalifikacijama

12: tenis (m), singl, osmina finala, Novak Đoković – Dominik Kepfer (Nemačka) – pobedio 7:2, 6:3, sledeći protivnik – Cicipas

13.08: boks (ž), do 60 kg, četvrtfinale, Natalija Šadrina – Jang Venlu (Kina) – poražena na poene

13.30: košarka (ž), drugo kolo, Srbija – Kina – ubedljiva pobeda naših devojaka (81:59), pale su vicešampionke sveta

17: odbojka (ž), drugo kolo, Srbija – SAD

17.15: košarka (m), drugo kolo, Srbija – Portoriko

19.05: basket 3×3 (m), drugo kolo, Srbija – Kina

20.48: boks (m), do 71 kg, osmina finala, Vahid Abasov – Luis Ričardson (V. Britanija)

Post Views: 277

Originalni tekst