ODBOJKAŠI Srbije doživeli su drugi poraz na Olimpijskim igrama, a on nije lako pao „orlovima“.

УЋИ ЋЕМО У МЕЧ КАО ДА ЈЕ НА ЖИВОТ ИЛИ СМРТ! Вук Тодоровић о новом поразу одбојкаша Србије на Олимпијским играма и драми у последњем колу

FOTO: Tanjug/AP

Posle ubedljivog poraza od Slovenije, Vuk Todorović, tehničar Srbije, nije bio zadovoljan učinjenim, ali nije ni zamerao kolegama. Rival je, prosto, bio bolji.

– Prva utakmica protiv Francuske je bila bolja od ovog, momci su dali maksimum, ali nije išlo. Slovenija nas je nadigrala u svemu i čestitam na pobedi. Mi da što pre zaboravimo i okrenemo se duelu sa Kanadom, spremimo se i pobedimo. Moramo da analiziramo greške, pali smo energetski, a možda servi i prijem gde smo bili slabiji. Da smo bolje servirali, možda bi bilo bolje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Sledi meč odluke, sa Kanadom:

– Treba da zaboravimo ovo, spremimo se fizički i taktički, uđemo u meč kao da je život ili smrt, jer nam ili donosi četvrtfinale ili kraj. Nismo došli ovde da završimo u grupi. Koliko sam video, ako pobedimo 3:0 ili 3:1 mislim da ćemo proći.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Kako Srbija može dalje?

„Plavoj četi“ ostaje još jedan meč u grupi u kom će tražiti pobedu koja može da joj donese plasman u četvrtfinale najveće sportske smotre.

Da bi se tamo našla Srbija, potrebno je da u poslednjem meču savlada Kanadu sa 3:0 ili 3:1, kao i da Poljska istim rezultatom pobedi Brazil. U tom slučaju naša selekcija bi imala četiri boda, a južnoamerička reprezentacija bi ostala na nula i Srbija bi prošla dalje kao jedna od dve najbolje trećeplasirane reprezentacije. Čak i ako bi Brazil trijumfovao protiv Egipta u poslednjem kolu, što je realno, imao bi bod manje od našeg nacionalnog tima. Pre toga Francuska mora da pobedi Kanadu (utorak, 21).

Tabela najboljih trećeplasiranih ekipa

Foto: Printskrin/Flashscore.com

A što se tiče meča sa Slovenijom…

Prvi set bio je izjednačen do pred kraj kada su „zmajčeki“ došli do 21:17 i tada je postalo jasno da će do početne prednosti doći rival naše reprezentacije.

Tokom drugog seta se činilo da će izabranici Igora Kolakovića uspeti da stignu do izjednačenja, pošto su u jednom trenutku imali vođstvo od 12:15. Ipak, tad je na servis liniju stao Alen Pajenk i Slovenija je napravila seriju 9:0, a on je upisao čak tri asa.

Srbija nije klonula duhom ni nakon gubitka drugog seta. Treći je dobro otvorila i povela sa 2:5, ali kao i uvek tokom meča Slovenija je na sve imala odgovor.

Opet je u finišu seta protivnik dodao gas, otišao na nedostižnu prednost i trijumfovao maksimalnim rezultatom.

Najefikasniji kod pobednika bio je Tonček Štern sa 25 poena, pratio ga je Klemen Čebulj sa 11. Kod nas se najviše istakao Marko Ivović sa 10 poena, dok je na sedam stao Miran Kujundžić.

Srbija poslednji meč u grupnoj fazi igra 3. avgusta protiv Kanade od 21 sat.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima – pratite na posebnoj stranici portala „Novosti“ posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: „A PATROLE JOKIĆA NIKOLE!“ Raspevani srpski navijači pred meč sa timom snova

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst