Novi plejmejker Partizana, Karlik Džons, bio je junak današnje pobede reprezentacije Južnog Sudana nad Portorikom u okviru prvog kola košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.

Naredni rival, za tri dana je selekcija SAD-a koju su ozbiljno namučili u pripremnom periodu pred Igre, dok ih na zatvaranju grupne faze očekuje okršaj sa Srbijom.

„Srbija je dobar tim. Znam da su zajedno već neko vreme. Igrali smo protiv njih na Svetskom prvenstvu, pobedili su nas. Moramo da se skoncentrišemo, pogledamo šta smo pogrešno uradili tada i odigramo našu igru. Neće biti lako, nijedan meč neće biti lak, ali sada moraju da nas poštuju“, rekao je Džons posle meča.

Spremni su za osvetu, kao što su se osvetili Portorikancima od kojih su takođe izgubili na mundijalu.

„Iskreno, želimo osvetu. Ti porazi su nas povredili. Posebno Portoriko, osećali smo da smo bili blizu, vodili smo tokom većeg dela utakmice, imali i +12 početkom poslednje deonice. Napravili smo greške koje su nas skupo koštale. Na ovom meču smo se prisetili toga, bili bolji u skoku, na lopti kako bi pobedili.“

Sjajni plejmejker je dodao da je njega i njegove saigrače motivisalo što je organizator pre početka susreta napravio gaf kada im je pustio pogrešnu himnu.

„Rekao bih da je to dodalo malo goriva. Ali, imali smo ga dosta pre početka meča. Mnogo ljudi je mislilo da mi ne pripadamo ovde, da ne zaslužujemo da budemo tu. Ali, ako mene pitate, imamo svako pravo da budemo tu. Verujemo u sebe, i samo treba da nastavimo da radimo sve što smo do sada činili. Pred nama su još dve utakmice, prvo moramo da se fokusiramo na narednog protivnika“, završio je Džons.

Post Views: 77

Originalni tekst