Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović poručio je danas da na skup „STOP Rio Tintu“ u Šapcu, u ponedeljak 29. jula, treba da dođu svi građani i da nije vreme za podele ko je za koga glasao, jer niko nije glasao za to da mu budu zatrovani voda i zemlja.

„Nije vreme da pitamo jedni druge da li su uopšte glasali. Vreme je da se izborimo protiv ideje kopanja litijuma, koja je opasna po živit i da se izborimo sa bezumnim ljudima koji tu zamisao hoće da sprovedu u život Ovo je borba protiv ideje i projekta koji ugrožavaju naš živo“t, navodi se u posanoj izjavi Zelenovića.

Kako prenosi Danas, on ukazuje da je stranka Zajedno organizator skupa, zato što je njena misija da bude logistika i servis građanima u borbi za najvažnija životna pitanja, ali skup nije stranački.

„Uveren sam da treba da se izjasni svaki član Srpske akademije nauka i umetnosti, da treba da se izjasni patrijarh i svaki vladika i to pojedinačno, da se izjasni svaki predsednik suda, da se izjasni svaki rektor i dekan, svaki direktor škole i svaki direktor bolnice u Srbiji“, rekao je Zelenović.

Prema njegovim rečima, zdrava voda, ogromno jezero, je prava razvojna šansa Srbije.

„Šabac pije tu vodu, a cela Vojvodina može da dobije mogućnost da koristi tu vodu za piće. Taj projekat bi koštao duplo manje nego nacionalni stadion. Direktna dobit za javnu vlast bi godišnje bila 240 miliona evra godišnje. Indirektna dobit je višestruko veća“, ukazao je Zelenović.

On je napomenuo i da će se o tome govoriti na skupu.

Post Views: 39

Originalni tekst