Srpski plivač Velimir Stjepanović rekao je da je njegova ekipa danas dala sve od sebe kako bi se plasirala u finale štafete 4 x 100 metara slobodno na Olimpijskim igrama, ali da je teško dugo održati dobru formu i da svaka mala greška mnogo košta.

СТЈЕПАНОВИЋ ПРЕУЗЕО КРИВИЦУ: Ја сам доста спорије пливао сада него у Београду

FOTO: M. Vukadinović

„Nije baš malo, puno nam je falilo, sekunda u plivanju je dosta. Ja sam dosta sporije plivao sada nego u Beogradu (EP). Takav je ovaj sport, pogrešiš malo a može da te košta mnogo. Najbitnije je da smo svi dali sve od sebe, Barna i ja imamo još po dve trke da se fokusiramo na to, a nažalost ova dvojica sutra idu kući“, rekao je Stjepanović novinarima u Parizu.

Srpska plivačka reprezentacija nije uspela da se plasira u finale štafete 4 x 100 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je zauzela 11. mesto u kvalifikacijama.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Srpski tim nastupio je u sastavu Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Justin Cvetkov i zauzeo je peto mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi rezultatom 3:14,68 minuta.

Reprezentacija Srbije je pre mesec dana u Beogradu osvojila zlato u štafeti, a Stjepanović je rekao je to bilo divno, ali da je teško održati formu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

„Teško je održati takvu formu, ali ostavili smo srce u bazenu, to je najbitnije“, dodao je on.

Barna je rekao da je na ekipu uticalo to što je slabije krenula od prve štafete.

„Posle toga bilo je teško isčupati se. Malo bolje smo plivali na EP. Ovo nije bila loša trka, ali nažalost nije bilo dovoljno. Dali smo maksimum, na nama je da podignemo glave i da se fokusiramo na naredne trke“, naveo je on.

Mladi plivač Cvetkov zadovoljan je jer prvi put učestvuje na Olimpijskim igrama.

„Zadovoljan sam što se tiče moje trke. Mogu mnogo bolje, ali teško je održavati formu tako dugo. Od svih momaka, ove godine imao sam najviše takmičenja još sam junior, imao sam dosta da plivam, ali generalno sam zadovoljan“, rekao je on.

Njegov timski kolega Aćin rekao je da mu je žao što se ekipa nije plasirala u finale.

„Ciljali smo finale, žao nam je što nismo uspeli da ostvarimo cilj, ali dali smo sve od sebe. Bio je malo nezgodan period između EP i OI jer smo imali manje od mesec dana da se pripremimo. Cilj je bio dobar nastup na Evropskom prvenstvu, verovatno je to malo poremetilo nastup ovde, ali dali smo sve od sebe i uživali smo trkajući se sa najboljima“, rekao je Aćin.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst