Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ponudila skupštinsku komisiju o litijumu, ali da „opoziciju to ne zanima jer samo želi da ruši predsednika države Aleksandra Vučića„.

„A mogu da dobiju bilo koju informaciju, idu na teren, razgovaraju sa naučnicima. Ali oni su polikantni, lažni ekolozi.“

Na podsećanje da je Vučić pominjao mogućnost referenduma o litijumu, ona je rekla da vlast ne beži od referenduma, ali da čuje da opozicija ni to ne želi.

„Ma najbolje da oni o svemu odlučuju. Ćuta kaže: ‘Mi ćemo da postavimo barikade’ pa će da odlučuju ko može da uđe u Gornje Nedeljice. Izvinite, gospodine, nisam Vas prepoznala, koji ste Vi to tačno autoritet. Kršite Ustav o slobodi kretanja. Ko ste Vi da odlučite ko je prijatelj pa može da uđe.“

Navela je da bi referenudumu morao da prethoi proces u kojem bi se čule obe strane, umesto, kako je rekla, što sada, „oni koji su za litijum ne smeju da se jave jer im prete, ovde imamo ozbiljni militantni pokret“.

Takođe je rekla i da je „gospodin (Zlatko) Kokanović svoju zemlju dao na ponudu, ali je problem što njegova zemlja nije u opsegu rudnika“.

Post Views: 31

Originalni tekst