Svečano otvaranje Olimpijskih igara u Parizu možete uživo da pratite uz prenos na portalu „Novosti“.

ПРЕНОС - СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА: Проблеми, проблеми...

FOTO: Tanjug/AP

Početak ceremonije otvaranja Olimpijskih igara: u 19.30

19.05 – Još manje od pola sata do početka! I, izgleda da se polako „otkrivaju karte“ – po svoj prilici, pevaće Lejdi Gaga i Selion Dion tokom svečane ceremonije.

18.59 – Nadgledanje sa pariskih krovova…

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

FOTO: Tanjug/AP

18.34 – KO JE TO MOGAO DA OČEKUJE DANAS? Novak Đoković je ovo uradio u Parizu i sad svi o tome pričaju

18.25 – Još jedan problem, individualni ovog puta. Danska biciklistkinja Solbjork Minke Anderson doživela je nesreću tokom treninga: usled sudara sa autombilom, i to dan pred početak Olimpijskih igara – ona će zbog preloma kostiju morati da propusti najveći sportski spektakl, na kome je imala velike ambicije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Solbjork Minke Anderson posle povrede / Foto: Instagram / Solbjork Minke Anderson

 

18.11 – Ne samo da se sprema nevreme u Parizu, već problem ima i devojka koja bi trebalo da nosi zastavu Kipra. Suparnica naše Angeline Topić u skoku u vis, Jelena Kuličenko (inače, Ruskinja po poreklu), koja bi zastavu Kipra trebalo da nosi zajedno sa našim Milanom Trajkovićem, Surdiličaninom koji je postao kiparska atletska zvezda  – našla se u ozbiljnoj situaciji. Mediji u pomenutoj zemlji objavili su da je otkvireno kako Kuličenkova ima svoju stranicu na jednom „sajtu za odrasle“, a ona se, kako glase poslednje informacije, preko advokata oglasila i rekla „da su to snimci napravljeni veštačkom inteligencijom“. U svakom slučaju, burno je na Kipru ovog popodneva/večeri…

18.06 – Nema šale sa (ne)vremenom. Stručnjaci predviđaju da će tokom svečane ceremonije u glavnom gradu Francuske možda pasti 25 do 30 milimetara kiše po kvadratnom metru. Poređenja radi: toliko padne u Parizu za 15 dana…

18.03 – O-o… Isprva je sve delovalo kao slaba, prolazna kiša…

Malo kiše u Parizu… FOTO: Tanjug/AP

… ali, sada ovo postaje sve jače i jače.

… postalo je malo više kiše u Parizu / FOTO: Tanjug/AP

Gledaoci u kabanicama čekaju početak svečane ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu / FOTO: Tanjug/AP

17.53 – Stiže i sve više političara (i izlasnica američkog predsednika), ali … ima još zanimljivih kadrova u Parizu u ovim trenucima. Pogledajte malu, ali zanimljivu foto-galeriju koju smo vam priredili:

17.38 – Naši olimpijci su krenuli na svečanu ceremoniju!

17.29 – Obezbeđenje je… dosad neviđeno. Ali, vi možete da ga vidite:

17.28 – SRPSKA POSLA: Ovako je jedan „naš Parižanin“ uspeo da se ubaci na svečanu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara

17.22 – Počeli su redovi…

17.19 – „PIJ! AMA, PIJ TO!“ Francuska žandarmerija tera novinare da ovo rade pred otvaranje Olimpijskih igara u Parizu

17.05 – SVAKO SVOJ KRST DA PONESE… Otkrivamo! Evo šta će srpski olimpijci nositi na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu (FOTO)

Uoči početka 

Spomenici Pariza – Notr Dam, Luvr, muzej Orse, i reka Sena biće danas u srcu ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, a još se drži u tajnosti samo odvijanje svečanosti koje će biti mešavina umetnosti i sporta u glavnom gradu Francuske, poznatom kao „grad svetlosti“.

Samo oko desetak ljudi zna detalje ceremonije koja počinje u 19.30 i trajaće gotovo četiri sata. Ali, nešto smo ipak uspeli da saznamo za vas.

Recimo, u ovim trenucima (tekst vam objavljujemo u 17 časova) srpski olimpijci kreću na ceremoniju. 

Ukrcavanje na brodove koji će ploviti Senom (prvi put je defile sportista van stadiona, otkad postoje moderne Olimpijske igre) zakazano je za 20 časova.

Sam defile brodova sa učesnicima trajaće od 20 do 21.50.

Svečana ceremonija će trajati do 23.15.

Od 6.000 do 7.000 sportista (od ukupno 10.500) „prodefilovaće“ u 85 čamaca Senom u bojama svoje delegacije, od mosta Austerlic do Ajfelove kule i Trokadera.

Oko 3.000 plesača, muzičara i glumaca učestvovaće u umetničkom delu ceremonije duž obale Sene, kao i na mostovima (ali i na nebu1), na trasi od šest kilometara, duž koje se očekuje 326.000 gledalaca.

Oko 200 kostimografa i 300 frizera i šminkera biće stacionirano u svlačionicama na svakoj strani Sene. Duž obale biće postavljeno oko 80 ​​ogromnih ekrana.

Spektakl, koji će pratiti više od milijardu gledalaca, sadržaće, prema navodima udruženja francuskih televizija Frans televizion, video sekvence snimljene unapred i umetnute u priču.

Umetnički direktor ceremonije otvaranja Toma Žoli izjavio je da želi da napravi „najveći spektakl na svetu“ sa dosta radosti, pokreta, i uzbuđenja.

Žoli je rekao da nije želeo da pravi dekor kad su za njega spomenici u Parizu „najlepša scenografija na svetu“.

Muzika ceremonije uključuje kreacije muzičkog direktora Viktora le Mana. To će biti mešavina popa, simfonijskog orkestra, horova i elektronske muzike „frenč tača“.

Ako vas Olimpijske igre zanimaju, sve ono najvažnije i najzanimljivije o njima – pratite na posebnoj stranici portala „Novosti“ posvećnoj Olimpijskim igrama u Parizu.

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: „FOKUS NAM JE PARIZ 2024“: Basketaš Strahinja Stojačić za „Novosti“ o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst