Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, ministar sporta Zoran Gajić i olimpijska takmičarka u boksu Sara Ćirković otvorili su juče izložbu „Put pravih vrednosti“ u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

ПУТ ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ: Изложба о српском олимпизму у Културном центру Србије у Паризу

Foto: Goran Čvorović

Uoči otvaranja Olimpijskih igara, ova postavka svedoči o bogatoj istoriji olimpizma u Srbiji.

Među predmetima se posebno izdvajaju prva medalja u atletici Ivana Gubijana sa OI u Londonu 1948. godine, srebrna medalja u rvanju Branislava Martinovića iz Rima 1960, pismo Novaka Đokovića i Viktora Troickog iz Rija 2016. Predstaljeno je mnogo eksponata, autentičnih fotografija, sportske opreme, spisa.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Ovde je bogatstvo koje imaju naš sport i naša država. Sakupili smo dokumenta i suvenire i izložba je imala veliki uspeh u Beogradu. Prebacili smo je kasnije u još nekoliko srpskih gradova, i ljudi su takođe pokazali veliko interesovanje. Želim svima sreću i puno dobrih rezultata naših olimpijaca – poručio je između ostalog Maljković koji se obratio nadahnutim govorom.

Prisutne je pozdravio i ministar Gajić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Izložba predstavlja našu istoriju, ono što se desilo, ali i najavljuje budućnost, a to je da će naš olimpijski tim Srbije blistati u Parizu, da će naše sportkistkinje i sportisti dati sto odsto svojih trenutnih kapaciteta da ostvare svoje snove i da će svojim uspesima obradovati našu naciju – kazao je Gajić.

Navijače je nove radosti ispred sportista obećala Sara Ćirković:

– Svi sportisti su veoma spremni i sigurna sam da će svako od nas dati maksimum da vas učinimo ponosnim i da donesemo Srbiji što više medalja.

Foto: Goran Čvorović

 

Foto: Goran Čvorović

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

БОНУС ВИДЕО: Топ 10 најбољих поентера у НБА

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst