Folker Mile Kitić prima čak tri mirovine. On je, naime, jednom prilikom otkrio o kojem se iznosu radi.

‘Ja sam već u mirovini, sedam godina. Imam veliku penziju. Bosansku 62 eura, pošto sam živio u Sarajevu, uplaćivao sam mirovinsko i socijalno. Imam i ovdje 70 eura, može se skupiti za ručak. Šalim se malo, uplaćivao sam minimalce samo kako bih imao zdravstveno osiguranje. Imam nešto malo i njemačke mirovine’, kazao je Srbin pa nastavio:

‘Pedeset godina pjevam, poderao sam se pjevajući, ako nisam uspio nešto sačuvati onda ništa nisam napravio. Nisam neke milijune zaradio, ali imam dovoljno za živjeti bezbrižno do kraja života. Čak i Elena… Niti joj treba automobil, niti stan, ima sve’, ispričao je svojevremeno Mile Kitić za srpske medije.

Mile tad nije spomenuo kolika je cifra koja mu stiže iz Njemačke, ali kako je ranije preneseno, u pitanju je 1.600 eura.

Mile Kitić je, navodno, porez u Njemačkoj počeo plaćati 1994. godine jer je jedino tako mogao dobiti radnu vizu za cijelu Europu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga. Plaćao je namete paušalno, što je na godišnjem nivou u Njemačkoj oko deset tisuća eura.

(Express / Scena.story)

Originalni tekst