Glumac Senad Bašić već izvjestan period bori se sa zdravstvenim poteškoćama. Sada se nakon dužeg vremena oglasio na društvenim mrežama na radost svojih brojnih fanova u cijelom regionu.

U novom snimku je iskoristio priliku da najavi igranje kultne predstave “Umri muški” u Sarajevu.

Tanja, Atko i ja 26. 7. u Bosanskom kulturnom centru igramo komediju ‘Umri muški’. Vidimo se”, kazao je. Predstava će biti izvedena u okviru festivala Baščaršijske noći s početkom u 20 sati.

Mnogi pratitelji su mu u komentarima poželjeli brzo ozdravljenje.

“Legendo, ne daj se. Svako dobro”, “Drži se, budi jak”, “Maestro, djeluje mi da si bolje. Svako dobro ti želim”, “Samo zdravlje da bude dobro. Nema više tvog osmijeha. Vjerujem da je gadno to što proživljavaš”, neki su od njih.

Podsjećamo, glumac je ranije otkrio da je tokom snimanja filma “Bosanski lonac” dobio ozbiljnu upalu pluća zbog čega je boravio 21 dan u bolnici u Zagrebu. Međutim, prije toga je posjetio ljekara zbog promuklosti.

S obzirom na to da su ljekari željeli otkloniti mogućnost raka pluća, odmah su mu napravili bronhoskopiju te su mu tada na lijevoj glasnici otkrili leukoplakiju, tzv. leziju usne šupljine. Zatim je išao na operaciju.

Bolest koju je imao utjecala je i na Senadov glas, koji je za poziv glumca veoma bitan. Ali sada se i glas stabilizirao.

Originalni tekst