Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}

IgaBiva

Novozelandska komedija Bookworm otvoriće ovogodišnji Fantasia International Film Festival u kanadskom Montrealu (07.08. – 17.08.).

Jedanaestogodišnja Mildred je prerano sazreo knjiški moljac, mudar više od svojih godina, bez strpljenja za lenštine ili generalno neupućene. Uprkos tome što živi na zadivljujućem Novom Zelandu, izluđuje svetovnom egzistencijom, tražeći utočište u dragim romanima u kojima avanture žive bez ograničenja. Iznenadna porodična kriza uzdrma Mildredin svet, uzrokujući da njen otac Strawn Wise, provaljeni američki iluzionista, odleti na Novi Zeland u pokušaju da bude… od pomoći? Ili čak i najmanji dio prisustva. Strawn je bio odsutan otac u apsolutnom smislu, u smislu da se on i Mildred nikada nisu sreli. Sada je tu, na neimpresioniranu uznemirenost njegove kćeri. Kao ponudu za povezivanje, Strawn pristaje da odvede Mildred u divljinu Novog Zelanda na avanturu kampovanja u potrazi za mitološkom zveri koja je dugo držala njenu fascinaciju: Canterbury Pantherom. Niz sve apsurdnijih i podmuklih avantura se odvija. Povezivanje nije uvek lako!

Reditelj ovog ostvarenja jeste nagrađivani Ant Timpson, kome je to drugi dugometražni film, a intreresantno je da mu je i u prvom Come to Daddy glavnu ulogu tumačio Elijah Wood, a donekle i film ima sličnu tematiku kao i ovaj (mada potpuno drugačijeg žanra).

Originalni tekst