Svetske zvezde Anđelina Džoli, Lejdi Gaga, Bred Pit, Džordž Kluni i Nikol Kidman učestvovaće od 28. avgusta do 7. septembra na 81. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, najavljeno je danas u programu festivala.

Ukupno 21 film biće u konkurenciji za prestižnog Zlatnog lava za najbolji film, izjavio je umetnički direktor Mostre Alberto Barbera tokom striming prezentacije.

Među najiščekivanijim filmovima je „Džoker: Ludilo u dvoje“ Toda Filipsa, koji se vraća iza kamere za nastavak „Džokera“, i dalje sa Hoakinom Feniksom u glavnoj ulozi, ovog puta uz Lejdi Gagu.

U konkurenciji je i ostvarenje „Marija“ u kojem Anđelina Džoli glumi slavnu Mariju Kalas tokom poslednjih dana njenog života u Parizu.

Kluni i Pit će predstaviti van konkurencije film „VukoviDžona Votsa.

U konkurenciji će biti i „Soba pored“, novi film španskog reditelja Pedra Almodovara i prvi snimljen na engleskom u Njujorku, u kojem glume Tilda Svinton, Džulijana Mur i Džon Turturo.

Australijska zvezda Nikol Kidman igra glavnu ulogu u „BabygirlHaline Reijn. Britanski glumac Džud Lo igra glavnu ulogu u filmu „The Order„, Australijanca Džastina Kurzela.

U trci za glavnu nagradu su i tri francuska i pet italijanskih filmova.

Kako je ranije saopšteno, Mostru će otvoriti film „Beetlejuice Beetlejuice Tima Bartona, dok će počasnog Zlatnog lava dobiti američka glumica Sigurni Viver.

Post Views: 35

Originalni tekst