Spremni smo i fizički i mentalno, ekipa je veoma motivisana, imali smo dobre pripreme. Jasno je zbog čega idemo i šta nam je cilj, uprkos tome što sam siguran da je ovaj turnir najjači ikad, rekao je selektor odbojkkašica Srbije Đovani Gvideti pred polazak u Pariz na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“.

ОДБОЈКАШИЦЕ ОТПУТОВАЛЕ ЗА ПАРИЗ: Знамо шта је циљ! Спремне смо!

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Odbojkašice Srbije u Tokiju su osvojile bronzu, a pre toga u Riju srebrnu medalju.

 – Pripremni period smo dobro iskoristili, uigrali smo se i idemo spremni. Obećavam da ćemo dostojanstveno predstavljati Srbiju , zna se šta želimo i potrudićemo se da se ne vratimo kući do 12. avgusta – rekla je Tijana Bošković.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Kapiten Maja Ognjenović ponovila je da je ekipa spremna i da sa nestrpljenjem očekuje početak Igara, petih u njenoj karijeri.

 – Prvo ide pripremni meč sa Japankama i finalno tempiranje forme. Ambicije znate, nadam se da ćemo ispuniti obećanja i želje. Hvala svima na podršci, osećamo je. Želja za zlatom nam nije pritisak, nego dodatni motiv, ali svaka medalja sijaće kao zlatna – rekla je Ognjenović, koja će na otvaranju Igara nositi zastavu Srbije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Na konferenciji za medije govorila je i šefica misije OKS u Parizu Sonja Vasić.

 – Dočekali smo ovaj trenutak, zadovoljni smo, sve je pripremljeno, mada smo imali godinu manje. Posle Londona imamo najviše sportista i verujem da ćemo ispuniti očekivanja. Sada je najvažnije da se pruži maksimum i to je jedino što možemo da tražimo, a verujemo da će to biti dovoljno za ono što želimo – istakla je Vasić.

Odbojkašice Srbije igraće na olimpijskom turniru u A grupi, a prvi rival 29. jula od 21 sat je domaćin Francuska.

Srbija će u drugom kolu igrati protiv aktuelnih šampionki SAD, 31. jula od 17 sati, a u poslednjem trećem kolu, 4. avgusta, protiv šampionki iz Rija, Kine, od 17 sati.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane reprezentacije.

U B grupi igraće Brazil, Kenija, Japan i Poljska, a u C grupi Italija, Dominikanska Republika, Holandija i Turska.

BONUS VIDEO: SJAJAN DEBI: Duarte posle prvog kontakta sa loptom postigao gol za 4:0

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst