Nova bh. muzička zvijezda, finalista jednog od najpopularnijih muzičkih takmičenja „Zvezda Granda“, Sidik Šabanović govorio je za „Avaz“o svom učešću u takmičenju, nastupima, podršci, ali i uspjehu.

Šabanović je otkrio kako se nosi s uspjehom nakon takmičenja te kakvu je popularnost stekao.

  • Odlično se nosim s uspjehom nakon takmičenja s obzirom da je moja popularnost skočila nakon finala. Meni je ovo treća sezona, već poslije prve sezone se osjetila razlika, poslije druge pogotovo, jer sam bio u polufinalu, a sada naročito nakon finala. Dosta naroda me prepozna i priđe, pa se tako osjeti razlika, ali ja se s tim dobro nosim – rekao je Šabanović.

Nakon učešća, njegovi zakazani nastupi su se udvostručili, pa je ljetna sezona ispunjena radom i muzikom.

  • Nije mala stvar ući u finale, dosta naroda je to pratilo i nismo se džaba trudili tih 13, 14 krugova. Bilo je i vrijeme da se počne bolje raditi – rekao je on.

Kao i u svakom poslu, a naročito u pjevanju, izuzetno je važna podrška porodice, a Sidik u tome ne manjka.

  • Najveća podrška je moja porodica, počevši od supruge, roditelja i svi su mi veliki oslonac i podrška na mom putu ka ostvarenju snova – kaže Šabanović.

Također, Sidik u narednom periodu ima mnogo zakazanih koncertnih svirki, gdje je zagarantiran dobar provod, a publika sigurno neće ostati imuna na njegov glas.

  • Počevši od koncerta sevdalinki u Lisinskom, Beogradu, Sarajevu… U skorijem periodu održat ću koncert u Visokom koji je 26. jula. Osim toga mnogo svadbi, privatnih zabava. Stvarno ću mnogo raditi – kazao je on.

Sidik je u toku učešća u takmičenju ostvario se u ulozi oca, a sada je otkrio kako se njegova ljepša polovina nosi s njegovim uspjehom i koliko je teško s obzirom na to da ima mnogo zakazanih nastupa.

  • Moja supruga to vješto prikriva, ali dobro se nosi sa svim. Teško je, ja to priznam, ali ona je to prihvatila tako kako jeste i s tim nemamo nikakvih problema – kazao je Šabanović.

Otkrio je s kim bi volio ukrstiti svoj glas i snimiti duet, a ovaj odgovor su mnogi očekivali.

  • Ima mnogo pjevača s kojima bih volio snimiti duet, naravno, njega nije moguće vratiti, da je Šaban Šaulić živ, s njim bih volio snimiti duet, jer njegovu muziku privatno slušam, volim i pjevam, ali to nije moguće. Osim njega, tu su Šerif Konjević ili Snežana Đurišić – kazao je on.

Uskoro njegova publika i ljubitelji njegovog glasa mogu očekivati neke novitete te da uveliko radi na novim projektima.

  • Moj mentor Dragan Stojković Bosanac i ja pripremamo nešto, ali vidjet ćemo kada će biti. Čekamo pravo vrijeme da izbacimo prvu pjesmu i spot, možda čak i dvije odmah. To neka ostane iznenađenje. Ja se nadam da će to izaći do kraja godine, ali još ništa nije sigurno – rekao je Šabanović.

(Express / S. ČENGIĆ)

Originalni tekst