(Beta) – Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je uoči meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona koji crno-beli sutra igraju s Dinamom iz Kijeva da je važno da njegova ekipa „ostane u aktivnom rezultatu pred revanš u Beogradu“.“Svaki aktivan rezultat koji možete na svom terenu da vratite, poništite i stavite u pozitivno je za mene pozitivan. Videćemo kada se utakmica završi. Nekada možete da imate loš rezultat, ali da budete svesni da možete da prođete“, rekao je Stanojević novinarima u poljskom Lubinu, gde će Partizan i Dinamo sutra od 20 sati odmeriti snage. Utakmica se igra u Poljskoj, naravno, zbog rata koji već više od dve godine besni u Ukrajini, a revanš je zakazan za 31. jul, u Beogradu.

Stanojević navodi da će Partizan igrati protiv velikog i dobrog tima, ali da sa velikom motivacijom ulaze u utakmicu, i sa željom da „probaju da naprave nešto“.

„Oni su izuzetno fizički dominantna ekipa, dosta brza i direktna, tehnički kvalitetna. Ima i određenih mana, ali to ćemo pričati sa svojim igračima. Generalno, očekuje nas dosta intenzivna utakmica, dosta njihovih igrača završava u protivničkih 16 metara, tako da moramo obratiti pažnju i biti koncentrisani sve vreme“, rekao je trener crno-belih.

Naveo je i da nema dilema ko će započeti utakmicu protiv Kijevljana, i da je sastav poznat još od juče.

„Juče smo ga uredili definitivno. U utakmicu ulazimo sa jasnom slikom šta želimo“, dodao je Stanojević, dodajući da može da računa na sve igrače, uključujući i Gajasa Zahida.

Naveo je i da je utakmica protiv Dinama potpuno drugačijeg profila od utakmice protiv kruševačkog Napretka, s kojim je Patrizan igrao u petak i dobio ga minimalnim rezultatom na jedvite jade, te se ne mogu izvlačiti paralele između te dve utakmice.

„Više smo se fokusirali na Dinamo, ne toliko na utakmicu sa Napretkom, tako da pokušavamo da se prebacimo na drugi ritam i na drugačiji kvalitet“, kazao je Stanojević.

Kapiten Partizana Svetozar Marković kazao je da je tim srećan što „posle toliko godina“ igra kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Očekuje nas veoma kvalitetan protivnik, ali na nama je da se još danas maksimalno pripremimo za sutrašnju utakmicu i da prođemo u sledeću fazu“, kazao je Marković.

Ukoliko Partizan bude bolji od Dinama, protivnik u narednoj fazi biće mu škotski Rendžers. Ukoliko, pak, crno-beli budu eliminisani od Ukrajinaca, na megdan im stiže lošiji iz duela Lugano-Fenerbahče.

Originalni tekst