Prvi put otkako je aktuelni predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden juče obelodanio da se povlači iz izborne trke, Kamala Haris, potpredsednica SAD-a i političarka koja će ga, po svemu sudeći, zameniti u „borbi“ protiv Donalda Trampa, obratila se naciji.

„Naš predsednik Džo Bajden želeo je da bude ovde danas s nama. Oseća se mnogo bolje i oporavlja se veoma brzo, što na sve raduje. Zato sam htela da kažem nekoliko reči o predsedniku. Stvari koje je Džo Bajden postigao u protekle tri godine su bez premca u modernoj istoriji SAD“, izjavila je Haris.

„Već je uspeo da nadmaši ono što su uradili predsednici koji su imali dva mandata“, nastavila je potpredsednica SAD. „Bajdena sam upoznala kada i njegovog sina. Radili smo zajedno kao državni tužioci, i tada mi je njegov sin često pričao o njemu. Govorio mi je o tome kakav je Bajden otac i kakav je čovek. Sve sam te kvalitete kasnije i sama uvidela. Njegovo poštenje, integritet, njegovu posvećenost i ljubav prema porodici, njegovo veliko srce i ljubav prema državi. Ja sam živi svedok da se Bajden svakodnevno bori za američki narod, i ne postoje reči kojima bih opisala koliko smo mu zahvalni na njegovoj službi.“

Ipak, Haris nije rekla ni reč o svojoj potencijalnoj kandidaturi. Rekla je samo da uskoro ide put Delavera, gde je očekuju sastanci i razgovori s čelnim ljudim Bajdenove kampanje.

Prema pisanju BBC-a, Kamalino obraćanje bilo je kratko i šturo zbog toga što po pravilima kampanje i Bele kuće ona ni nije smela da iznosi detalje o svojoj potencijalnoj kandidaturi.

U jučerašnjem saopštenju, međutim, poručila je da namerava da zasluži demokratsku nominaciju i pobedi u trci.

„Učiniću sve što je u mojoj moći da ujedinimo Demokratsku stranku — i ujedinimo našu naciju — da porazimo Donalda Trampa“, istakla je Haris.

Konvencija Demokratske stranke, na kojoj će biti ozvaničen predsednički kandidat, biće održana do 19. do 22. avgusta u Čikagu.

Post Views: 68

Originalni tekst