JOŠ Grčka pa „orevoar“! Košarkaši Srbije (20.00), večeras u „Beogradskoj areni“ spuštaju zavesu na pripremni period za Olimpijske igre i polako se okreću premijeri u Lilu koja ih čeka u nedelju, 28. jula na stadionu „Pijer Moroj“ protiv američkog „tima snova“.

НА ИСПРАЋАЈУ ЏОКЕР VS ЈАНИС: Кошаркаши Србије против Грчке у Арени играју последњу проверу пред одлазак на Олимпијске игре

FOTO: Tanjug/AP

Spektakl za srpsku publiku, upriličiće okršaj NBA superstarova Nikole Jokića i Janisa Adetokumba, ali pored činjenice da će biti u prilici da gledaju takva dva asa, ljubitelje basketa u Srbiji, obradovaće i činjenica da će selektor Svetislav Pešić na generalnoj probi imati sve igrače na raspolaganju.

Utakmice sa Australijom i SAD, propustio je kapiten Bogdan Bogdanović, na susretu sa Lebronom i društvom nije bilo ni Nikole Milutinova. Očekuje da se da njih dvojica budu spremna večeras za susret sa „helenima“. Takođe, izvesno je i da će Kari moći da računa i na Nikolu Jovića i Dejana Davidovca koji kubure sa povredama. Jović još od kraja sezone kada je povredio zglob na nozi, Davidovac od susreta sa Holanđanima gde mu je nastradao kuk.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Ipak, sudeći po snimcima sa društvenih mreža, momci koji konkurišu za mesta na poziciji krilnog centra uveliko su prošli proces rehabilitacije i spremni su da se late košarke.

Kada je u pitanju susret sa Grčkom, ne treba očekivati da Pešić otkrije sve karte, baš kao što je to činio i na mečevima sa Australijom i SAD u Abu Dabiju.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

U prvom planu, biće nadigravanje Jokića i Adetokumba, baš kao i pre dva leta pod svodovima „Arene“ kada je Srbija napravila ključni korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo. Izvodio je tada Jokić i njegov čuveni „sombor šafl“ preko Janisa, dirigovao igrom srpskog tima i činilo se preuzeo dizgine nacionalnog tima pred odlazak na Evropsko prvenstvo koji se završilo neslavno, porazom od Italije.

Situacija je sada u odnosu na taj susret drugačija, sastav „orlova“ je popunjeniji, a tu je i naravno kapiten Bogdanović čije ćemo prepoznatljive partije videti tek kada počnu Igre, puno se očekuje i od Vasilija Micića, Nikole Milutinova…Videćemo i ko je uspeo da se nametne selektoru čiji će krajnji spisak igrača koji putuju na OI biti objavljen verovatno pred sam polazak.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst