REPUBLIKANSKI kandidat za potpredsednika SAD Džej Di Vens optužio je danas američku potpredsednicu Kamalu Haris da „laže“ o mentalnim sposobnostima američkog predsednika Džozefa Bajdena.

ВЕНС ОПТУЖИО КАМАЛУ ХАРИС: Лагала четири године о Бајденовим менталним способностима

Tanjug

Vens tvrdi da je Haris lagala gotovo četiri godine o Bajdenovim mentalnim sposobnostima, „opterećujući naciju predsednikom koji ne može da radi taj posao“.

– Džo Bajden je bio najgori predsednik u mom životu i Kamala Haris je bila tu sa njim na svakom koraku. Tokom poslednje četiri godine, ona je podržavala Bajdenovu politiku otvorenih granica – naveo je Vens, preneo je Si-En-En.

Vens je napisao na platformi Iks da su republikanski predsednički kandidat Donald Tramp spremni da spasu Ameriku, ko god budu kandidati demokrata. Pre Bajdenove objave da se povlači iz kampanje za reizbor, Vens je tvrdio da predsednik treba da podnese ostavku ako se povuče iz trke za izbore 5. novembra.

Bajden se ranije danas povukao iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima 5. novembra. Bajden je u pismu na platformi X poručio da veruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsednika do kraja mandata.

Bajden je takođe rekao da podržava potpredsednicu SAD Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata na predsedničkim izborima na kojima bi se suprotstavila republikanskom kandidatu Donaldu Trampu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst