Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da MUP Srbije neće uputiti policajce u Republiku Srpsku, kako je to ranije bilo najavljeno, imajući u vidu, kako kaže, da bošnjački političari „od najnormalnije stvari policijske saradnje u turističkoj sezoni kreiraju političke spletke i pretnje“.

Dačić je u pisanoj izjavi naveo da je ta odluka povučena, „kako to ne bi bio veštački razlog za napade na Srbiju i srpski narod“.

„Imajući u vidu da bošnjački političari u BiH od najnormalnije stvari policijske saradnje u turističkoj sezoni koja već postoji u celom regionu više od deset godina, kreiraju političke spletke i pretnje, MUP Srbije neće dozvoliti nikome da traži u ovome izgovore za sukobe i pripreme za rat. Zato nećemo slati policajce u RS kako to ne bi bio veštački razlog za napade na Srbiju i srpski narod“, izjavio je Dačić.

Kako je juče bilo najavljeno iz MUP, na osnovu Memoranduma o saradnji koji je potpisan 18. juna u Trebinju, trebalo je da policajci iz Srbije rade tokom turističke sezone zajedno sa kolegama iz RS u Banja Luci, Foči i Trebinju.

Post Views: 34

Originalni tekst