Mladić koji je pokušao da likvidira Donalda Trampa koristio je dron iznad mesta događaja nekoliko sati pre atentata na bivšeg američkog predsednika na mitingu u Pensilvaniji prošle subote, rekao je dobro obavešteni izvor za NBC njuz.

Izvor je naveo da je snimak sačinjen dronom omogućio atentatoru Tomasu Kruksu da dobije pogled odozgo, što mu je možda pomoglo da isplanira napad na Trampa.

„Dron i oprema za dron izvučeni su iz Kruksovog vozila“, rekao je anonimni izvori za NBC.

Izgleda da je nadzor iz vazduha još jedan u nizu bezbednosnih propusta koji su omogućili napadaču da izvrši atentat na Trampa, navodi NBC.

Uobičajeno je da Tajna služba zabrani dronove u oblastima koje obezbeđuje, iako je nejasno da li se to dogodilo u vezi sa skupom u Pensilvaniji prošle subote.

Podsetimo, Tomas Metju Kruks (20) ispalio je „više hitaca“ u pravcu Donalda Trampa na predizbornom skupu republikanskog kandidata u Batleru, u Pensilvaniji, ranivši bivšeg predsednika Sjedinjenih Država i još dve osobe, dok je još jedan posetilac mitinga preminuo ubrzo nakon ranjavanja.

Motiv atentata i dalje je nepoznat.

Atentator na Donalda Trampa pucao je sa krova objekta koji je udaljen oko 150 metara od bine na kojoj je govorio bivši predsednik SAD, piše RTS.

Svedoci tvrde da su uočili muškarca koje puzi sa puškom po krovu i o tome obavestili policajce koji su delovali zbunjeno.

Dan nakon atentata Donald Tramp je na konvenciji Republikanske stranke u Milvokiju i formalno imenovan za kandidata te stranke na izborima za predsednika SAD.

Originalni tekst