Beta-AFPdanas 10:09

Protesti u Bangladešu: Stradalo 105 demonstranata, povređeno 300 policajaca 1epaselect epa11485555 Demonstrators clash with police, Bangladesh Chhatra League (BCL) and Jubo League members, during ongoing quota students protests under the slogan ‘Anti-Discrimination Student Movement’ at Mirpur area in Dhaka, Bangladesh, 18 July 2024. According to Police, at least 11 people have been killed and several hundred injured following violent clashes between protesting students and police erupted during nationwide student protests over the abolition of quotas in government jobs. EPA-EFE/MONIRUL ALAM

Najmanje 300 policajaca u Bangladešu povređeno je tokom sukoba sa demonstrantima u petak na nekoliko mesta u glavnom gradu Daki, izjavio je za Frans pres portparol policije.

„Najmanje 150 policajaca je primljeno u bolnicu. Još 150 je dobilo prvu pomoć“, rekao je portparol policije Dake Faruk Hosain.

On je dodao da se policija suočila sa „stotinama hiljada“ demonstranata, a u sukobima je stradalo 105 osoba.

Policija je juče suzavcem gađala demonstrante, pošto je u celoj zemlji isključen internet i telefonske veze, posle demonstracija oko dodele vladinih poslova.

Demonstracije, koje su počele pre nekoliko nedelja i zaoštrile se u ponedeljak, predstavljaju do sada najveći izazov za premijerku Šeiku Hasina, koja je u januaru počela četvrti mandat.

Opozicione stranke bojkotovale su poslednje izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Povezane vesti

Najnovije

Svet

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.

Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.

– Stevan Filipović, filmski režiser

Originalni tekst