Izborni štab predsednika Džozefa Bajdena saopštio je da se ne povlači iz trke za predsednika, i uprkos pritiscima višim članovima Demokratske partije da se za predsedničku trku s Trampom pronađe drugi kandidat.

Bajden je trenutno u izolaciji jer ima kovid i provodi vreme sa porodicom u kući na plaži u Delaveru. Iako insistira da može da pobedi Trampa, razgovara sa porodicom i najbližim saradnicima o tome da li da istrpi pritiske ili da izađe iz trke, objavio je Asošijeted pres, a prenosi N1.

Šefica njegove kampanje Džen O’Meli Dilion priznala je da postoje „padovi“ u podršci predsedniku, ali tvrdi da on „apsolutno“ ostaje u trci i da izborni štab i dalje vidi nekoliko načina na koje može da pobedi Trampa.

„Moramo mnogo da radimo na tome da ponovo uverimo Amerikance. Istina, on je star, ali može da pobedi“, rekla je Dilion za kablovsku TV mrežu MSNBC i dodala da birači zabrinuti za Bajdenovo stanje ne glasaju za Trampa.

Ogranak Demokratskog nacionalnog komiteta, koji odlučuje o pravilima, održaće sastanak i pokušati da izdejstvuje da se delegati u državama izjasne na virtuelnom sastanku o svojim preferencijama za predsedničkog kandidata, pre nego što počne nacionalna konvencija stranke 19. avgusta u Čikagu, prenosi Glas Amerike.

„Bajden zaslužuje da održi važne razgovore sa kolegama u Senatu i Predstavničkom domu, a ne da odgovara na saopštenja i informacije koje procure u medije“, rekao je senator iz Delavera Kris Kuns, jedan od najbližih Bajdenovih saradnika.

Dok traju previranja, većina demokrata misli da bi potpredsednica Kamala Haris bila dobar izbor za funkciju predsednika. Anketa Asošijeted presa i Centra za istraživanje javnog mnjenja NORC pokazala je da šest od 10 demokrata veruje da bi ona dobro obavljala taj posao.

Poslednji među kongresnim demokratama koji je Bajdena javno pozvao da se povuče je senator iz Montane Džon Tester. Broj demokrata iz Kongresa koji žele drugog kandidata sada je veći od 20.

Iz kampanje, međutim i dalje poručuju da je Bajden „sve odlučniji da ostane u trci, iako ga sve više ljudi poziva da odstupi“, a Bajdenovi saradnici iz Bele kuće kažu da nije bilo internih diskusija o njegovom odustajanju.

Post Views: 28

Originalni tekst