NA seoskom groblju u Sivcu kod Kule, 18. jula, obavljena je ekshumacija posmrtnih ostataka pokojnika sahranjenog prošle godine, kako bi se utvrdilo da li je biološki otac bliznakinja iz Sombora.

ТВРДЕ ДА ЈЕ БОГАТИ ГАСТЕРБАЈТЕР ЊИХОВ ОТАЦ: Близнакиње из Сомбора тражиле ексхумацију мушкарца, чија је заоставштина скоро 40 милиона евра

foto Z. R.

 U lokalnom JKP „Radnik“, koje upravlja sivačkim grobljem, kažu da je to prva ekshumacija te vrste koja je urađena u ovom selu.

Pokojnik R. I., koji je rođen 1955. godine, preminuo je u Nemačkoj, gde je otišao na rad 1978. Tamo je, kako saznajemo, stekao poprilično bogatstvo, koje bi nasledila njegova zakonita supruga koja živi u toj zemlji, ali sestre bliznakinje, rođene 1990. godine, smatraju da i one treba da učestvuju u ostavinskoj raspravi, jer su potpuno uverene da je R. I. bio njihov otac.

O tome, kako su rekli pokojnikovi rođaci iz Sivca, sestre nemaju ni trunku sumnje, s obzirom na to da ih je R. I. posećivao prilikom dolazaka u Srbiju i nije poricao da im je roditelj.

Foto: Z. Rajić

Sivac

Bliznakinje, međutim, nisu nosile njegovo, nego prezime svoje majke, sa kojom R. I. nije bio venčan. Njegova jedina legalna supruga bila je žena sa kojom je sklopio brak u Nemačkoj, a sa kojom nema dece.

– Iza njega je u Nemačkoj ostalo bogatstvo koje se procenjuje od 30 do 40 miliona evra. Između ostalog, imao je zgradu sa 14 stanova, koje je izdavao u zakup. Sestre bliznakinje, koje su ubeđene da im je on otac, ne žele da se odreknu njegove zaostavštine – kaže jedan od najbližih rođaka R. I. iz Sivca.

SKUP POSTUPAK DOKAZIVANjA

EKSHUMACIJU su u četvrtak obavila četiri radnika sivačkog Javnog komunalnog preduzeća (JKP), a uzorke za analizu uzeli su forenzičar i njegov pomoćnik iz Novog Sada. Postupak je, na 37 stepeni Celzijusovih, sproveden za sat – od podneva do 13 časova. Posthumna analiza DNK je skupa, navode u JKP, ali sestre nisu žalile novac da dokažu da im je R. I., otac. 

Pokojnik je, kako pričaju, preminuo od bolesti bubrega, koju je, veruje se, mogao da nadvlada, ali je odbijao da se leči u Nemačkoj. Bio je vezan za rodni Sivac, u kojem je, po svojoj želji, sahranjen u porodičnoj grobnici u starom delu pravoslavnog groblja.

Iskopavanje posmrtnih ostataka radi analize DNK, po zahtevu sestara bliznakinja, naložio je sudija Osnovnog suda u Somboru, koji je prisustvovao toj radnji, uz republičkog sanitarnog inspektora i predstavnike Opštinske uprave u Kuli i JKP „Radnik“. Odsustvo je opravdao advokat sestara bliznakinja, koje nisu želele da prisustvuju tom činu, kao ni udovica R. I. iz Nemačke. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst