AKO Tramp pobedi, Evropa će morati da reši problem Ukrajine, jasno je rekao saveznik predsedničkog kandidata i očekivani budući šef Stejt departmenta.

ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА ЕВРОПУ: Гренел – Ако Трамп победи ЕУ ће морати да решава сукоб у Украјини

Foto Tanjug

-To [rat u Ukrajini] je u vašem dvorištu. Da je došlo do rata u Meksiku, uradili bismo većinu, ako ne i sav posao. I definitivno se ne bismo obratili Nemcima za pomoć da je u Meksiku bio rat, rekao je Ričard Grenel u intervjuu za Bild.
On navodi da će Tramp razgovarati sa Putinom, za razliku od Bajdena:
-Bajden nije razgovarao sa njim (Putinom) ni jednom u tri godine. Mislim da je razgovor sa ljudima taktika. To nije cilj, nije rešenje, ali nas vodi tamo.
-Zamerio je nemačkim vlastima da „ne slušaju ljude“ i ne poštuju princip „Nemačka na prvom mestu“. Inače, „Nemačka ima potencijal da postane omiljena zemlja Donalda Trampa”. On je takođe naveo Severni tok 2 kao jedan od razloga za rat u Ukrajini:
-Nemačka vlada je užasno pogrešno postupila sa politikom Donalda Trampa. Danas mogu da kažem da je Severni tok 2 postao jedan od razloga zašto je u Ukrajini rat. Nemačka vlada nije poslušala Donalda Trampa. Želeo bih izvinjenje zbog toga, rekao je Grenel.

Pre neki dan, Grenel je predložio stvaranje „autonomnih zona“ u Ukrajini kako bi se okončao rat i Ukrajaine ne bi bila primljena u NATO.

(RVvoenkor)

BONUS VIDEO – TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst