• Program pogodnosti za zaposlene u kompaniji Merck uveden je u još 27 zemalja i sada pokriva 98% zaposlenih.
  • Merck pruža finansijsku podršku zaposlenima pokrivajući troškove terapije vantelesne oplodnje.
  • Pogodnost se odnosi ne samo na zaposlene u kompaniji, već i na njihove partnere.

Kompanija Merck, vodeća naučno-tehnološka kompanija, danas je najavila proširenje svog VTO programa pogodnosti za zaposlene na još 27 zemalja, uključujući Srbiju. Program je lansiran u oktobru 2023. godine u pojedinim zemljama sa planom proširenja tokom 2024. godine širom sveta. Ovo je drugo proširenje u 2024. godini i njime je sada obuhvaćeno skoro 50 zemalja, odnosno 98% zaposlenih u kompaniji Merck.

„Briga za zaposlene koju kompanija Merck neguje, zaista dolazi do izražaja kada smo tu za naše zaposlene i u najvažnijim ličnim trenucima za njih“, izjavila je Belen Gariho, predsednica Izvršnog odbora i CEO kompanije Merck i dodala: „Proširenje našeg VTO programa pogodnosti demonstrira našu posvećenost da podržimo naše kolege i koleginice koji žele da osnuju porodicu. Mi smo pioniri u oblasti terapija infertiliteta i oduševljeni smo što pružamo ovu priliku Merck porodicama kojh je sve više“.

„Širom sveta jedna od šest osoba suočava se sa problemom neplodnosti. Kao dugogodišnji lider u oblasti terapija infertiliteta mi u kompaniji Merck razumemo finansijski i emocionalni teret koji ovaj put može imati na pojedinca, kao i na porodicu. Veoma smo srećni što je VTO program pogodnosti za zaposlene lansiran u Srbiji i što možemo da podržimo naše ljude na njihovom putu da ostvare svoj san o roditeljstvu“, izjavila je Ina Bulat, direktorka za jugoistočnu Evropu u kompaniji Merck.

VTO program pogodnosti za zaposlene dostupan je i njihovim partnerima. Programom je obuhvaćen širok spektar usluga kao što su: laboratorijske analize, procedure vantelesne oplodnje i prateća hormonska terapija.

U skladu sa inicijativom kompanije Merck da promoviše zdrav način života i stvori okruženje u kome svi osećaju pripadnost, zaposlenima su dostupne dodatne informacije i edukacija o infertilitetu, a oformljena je i mreža podrške među zaposlenima.

Merck već nekoliko decenija daje značajan doprinos oblasti i globalni je lider u lečenju neplodnosti. Procenjuje se da je pet miliona beba rođeno uz pomoć terapija kompanije Merck, što je oko polovine svih beba rođenih pomoću potpomognute oplodnje od rođenja prve VTO bebe 1978. godine.

Post Views: 46

Originalni tekst