Srpski košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić prokomentarisao je izjavu selektora Srbije Svetislava Pešića.

ДОКЛЕ ВИШЕ ИЗГОВОРИ? Легендарни српски стручњак пецнуо Светислава Пешића

FOTO: M. Vukadinović

Pešić je nedavno izjavio da smatra da je trenutni tim Sjedinjenih Američkih Država najjači tamošnji tim ikada, bolji čak i od čuvenog „drim-tima“ iz 1992. godine.

Nikolić se osvrnuo na tu izjavu, ali i poraz „orlova“ od Amerikanaca u pripremnom meču u Abu Dabiju (105:79).

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Jaki… Pa Amerikanci su uvek Amerikanci, njima su najvažnije Olimpijske igre, manje Svetsko prvenstvo. To što Pešić kaže, dokle više izgovori? Mislim, nije se bunio kad je bio šampion sveta što tad Amerikanci nisu imali najjači sastav – izjavio je Nikolić, prenosi „Kurir“.

Iskusni stručnjak veruje da će Srbija bolje izgledati kada počnu Olimpijske igre, te dodaje da naša zemlja jeste u užem krugu favorita za osvajanje medalje.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

FOTO: N. Paraušić

 

– Na kraju, i mi smo favoriti za medalju. Australijanci su nam dali deset trojki, ali mislim da njihov glavni igrač Peti Mils ne može da izdrži turnirski sistem jer je u godinama i pašće sigurno – priča popularni Muta, te se osvrće na to kako treba sa Amerikancima.

– Amerikanci su sjajni, favoriti broj jedan, ali videćemo. Možda malo da odigramo kombinovanu odbranu, da ih zbunimo. Ja sam tako postavljao stvari, vidim da sad to niko ne primenjuje. Ne treba raditi nešto u čemu su oni bolji, a to je jurnjava.

Podsećanja radi, košarka na Olimpijskim igrama počinje 27. jula, a Srbija se nalazi u grupi C sa SAD, Južnim Sudanom i Portorikom.

(Kurir)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst