Životni put Kendre Spears koji ju je doveo do statusa jedne od najprestižnijih modela, a zatim i princeze, fascinantno je putovanje koje nadmašuje svaku bajku.

Sudbina je Kendru vodila dalje od modeling karijere. Na jednom od društvenih događaja, zahvaljujući supermodelu Naomi Campbell, upoznala je princa Rahima Aga Khana, jednog od najbogatijih ljudi na svijetu.
Ova romansa rezultirala je spektakularnim vjenčanjem 2013. godine, održanim u drevnom zamku sa prelijepim pogledom na Ženevsko jezero u Švajcarskoj. Nakon vjenčanja, Kendra je zvanično postala princeza, promijenila ime u Salva Aga Khan i prešla na islam.

Od modne piste do kraljevskih obaveza

Kao princeza, Salva Aga Khan nastavljala je da se bavi modelingom sve do 2014. godine, kada je odlučila da se povuče iz profesionalnog života zbog očekivanja prvog djeteta.

Njen prvi sin, princ Irfan Aga Khan, rođen je 2015. godine u Ženevi, dok je njihov drugi sin, princ Sinan, rođen u Londonu 2017. godine. Nakon rođenja djece, princeza Salva se potpuno posvetila porodičnom životu i odgajanju sinova.

Razvod i novi početak

Iako su izgledali kao savršena porodica, život nije uvijek kao bajka. Par se razveo u februaru 2022. godine, a od tada nema nikakvih vijesti o princezi Salvi.

Porodica Aga Khan je poznata po tome što nastoji da očuva privatnost, što je dodatno otežalo pristup informacijama o njenom životu nakon razvoda. Mnogi se pitaju i strahuju da li je uopšte i živa.

Nije se pojavljivala u javnosti

Princeza Salva više se ne pojavljuje na modnim pistama ili naslovnicama časopisa. Posljednji put je radila kao model prije nego što je postala majka, ali i dalje aktivno učestvuje u životima svojih sinova. U muslimanskim porodicama, djeca često ostaju sa ocem nakon razvoda, što dodatno komplikuje situaciju.

Originalni tekst