Goran Dragić, slovenačka legenda košarke srpskog porekla, ličnost je koja je posle karijere mnogo puta bila u centru pažnje zbog privatnog života, kao i zbog izjava u raznim podkastima.

ЈА САМ СРБИН И СЛОВЕНАЦ! Словенија се дигла на ноге због изјаве идола нације, морао да се правда

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

I baš je njegova skorašnja izjava da je „i Srbin i Slovenac“ podigla buru u njegovoj domovini, da bi u emisiji na „N1“ objasnio da tu nema ništa sporno. Na komentar voditeljke da joj se čini da u toj izjavi nema ništa kontradiktorno, Goran Dragić se složio i brzo ponudio svoje objašnjenje: 

– Ni meni (se ne čini da je kontradiktorno, prim. aut.). To ne znači da mi se sada Srbija odjednom sviđa i da ću da igram za Srbiju – poručio je Dragić.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

– Ne, moja država je Slovenija, ja sam tu odrastao i Slovenija mi je sve dala – dodao je dugogodišnji reprezentativac Slovenije sa kojom je 2017. osvojio zlatnu medalju na Evrobasketu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
–>KLIKNI OVDE–

Podsetimo, Goran Dragić je rođen u Ljubljani 1986. godine od oca Srbina Marinka iz Zvornika i majke Slovenke. 

Inače, Dragić je tokom karijere igrao za Finiks, Hjuston, Majami, Bruklin, Toronto, Čikago, Milvoki, Olimpiju, Mursiju, Slovan i Baskoniju. Najbolje partije pružao je u sastavu Hita, sa kojim je 2020. godine igrao NBA finale, koje je Majami izgubio od Los Anđeles lejkersa s 2:4 u čuvenom „balonu“.

Tokom karijere je takođe jednom učestvovao na „Ol-star“ utakmici 2018. godine, dok je 2014. izabran za igrača koji je najviše napredovao, ali i za člana treće idealne petorke NBA lige. Sa nacionalnom selekcijom je osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, a u finalu je predvodio Sloveniju do pobede nad Srbijom.

Bonus video: Novo u Zemunelu – Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Originalni tekst