Rat u Ukrajini – 875. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Британски авион примећен у близини Харкова

Foto: Profimedia

Konvoj vojne tehnike NATO-a noćas stigao u Harkov

Konvoj vojne tehnike NATO-a noćas je stigao u Harkov, saopštio je vojni ekspert Andrej Maročko, pozivajući se na izvore.

On je precizirao da je u Harkovu primećeno kretanje vojne tehnike od šest vozila sa municijom, četiri vozila sa vojnicima, dva oklopna transportera, sistem „grad“ i tri samohodna artiljerijska oruđa zapadne proizvodnje.

Maročko je dodao da su u konvoju bili i kamioni sa gruzijskim zastavama i ševronima grupe „Azov“ zabranjene u Rusiji (na spisku terorističkih organizacija).

Avion britanskog vazduhoplovstva primećen u blizini Harkova

Akrobatski trenažni avion Kraljevskog vazduhoplovstva „Grob G120TP-A Prefect T1“ primećen je iznad teritorije Ukrajine, posebno u blizini Harkova, prema podacima službe Flajtradar.

Kako je saopštila služba, avion se pojavio u utorak u 18.26 po moskovskom vremenu u Kirovogradskoj oblasti Ukrajine. Leteo je iznad različitih regiona Ukrajine, uključujući Harkov, Sumi, Nikolajev i Černigov. Avion je takođe primećen iznad delova DNR i regiona Zaporožje koje kontrolišu ukrajinske oružane snage.

Vazdušni prostor iznad Ukrajine zatvoren je od 24. februara 2022. godine, kada je počela ruska specijalna vojna operacija.

Toreck pred pucanjem

Ruska vojska ostvarila je značajan napredak na terenu na toreckom pravcu. Gotovo ceo Njujork je već zauzet, a Rusi napreduju i u Piđanama, Pivničnama, Družbi…

Jedini deo fronta na kom ukrajinska vojska ostvaruje napredak je limanski pravac. Pripadnici Azova zauzeli su više rovova i utvrđenja u Kremenajskoj šumi. Za sada Rusija ne prebacuje dodatne jedinice na poziije pod napadom Ukrajine

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst