Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras 73:84 od košarkaša Australije, na pripremnom meču za Olimpijske igre odigranom u Abu Dabiju.

Košarkaši Srbije slabije su započeli meč, zaostajući sa pet poena razlike na kraju prve četvrtine (15:20), ali su do poluvremena uspeli da preokrenu i povedu 40:39.

Srbija je u trećoj četvrtini ponovo izgubila prednost za tri poena, dok su Australijanci potvrdili prednost u poslednjem delu meča.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Filip Petrušev sa 17 poena, Nikola Jokić postigao je 14 poena uz 14 skokova, a Nikola Milutinov 12 poena.

Sa druge strane, najefikasniji za Australiju bio je Peti Mils sa 27 poena i četiri asistencije, a pratili su ga Dante Egzum sa 15 i Džoš Gidi sa 13 poena.

Bek Vanja Marinković doživeo je povredu na meču, ali stepen povrede za sada nije poznat.

Na meču u Abu Dabiju iz preventivnih razloga nisu igrali Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić.

Narednu pripremnu utakmicu u Abu Dabiju, Srbija igra sutra u 18 sati protiv košarkaša SAD, sa kojima će se sastati i na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija će u nedelju, 21. jula, odigrati i pripremnu utakmicu protiv Japana u Beogradskoj areni, dok će dan kasnije u Beogradu gostovati i Grčka, ali još uvek nije poznato da li će taj meč biti otvoren za javnost.

Post Views: 81

Originalni tekst