Global Intercultural Performing Arts Cast (GIPAC) iz Pekinga, u saradnji sa Operom i pozorištem Madlenianum s ponosom će  predstaviti Mocartovu voljenu operu „Così fan tutte“ (“Tako čine sve”) 18. i 19. jula 2024. godine od 20h u novoj dramaturgiji Aleksandra Nikolića, koji potpisuje i režiju, a Ansamblom Nacionalnog simfonijskog orkestra Srbije dirigovaće maestra Milica Jelić, dok je
preparatore pijanistkinja Nevena Živković.

Ulaz je slobodan!

Poseban kuriozitet predstavlja činjenica da će ovu Operu izvesti ansambl koga čini grupa mladih srpskih i kineski operskih umetnika, koji nastupaju pod pokroviteljstvom princeze Jelisavete Karađorđević.

Ovu jedinstvenu Operu koja okuplja talentovane kineske soprane i srpske mlade umetnike producira Madam Vanže Žang.

Kako su među učesnicima dobitnici Nagrade za zasluge princeze Jelisavete Karađorđević, ona je izrazila svoje iskreno radovanje predstojećim koncertom:

“Ova divna saradnja je jedinstveno svedočanstvo o univerzalnom jeziku muzike i o mostovima koje ona gradi između nacija i kultura. Sa oduševljenjem ću pratiti razvoj mladih umetnika i pružiti iskrenu podršku njihovom predstavljanju na scenama širom sveta, a posebno sam srećna da svoj prvi nastup imaju upravo pred beogradskom
publikom”, istakla je princeza Jelisaveta Krađorđević.

Sve kineske sopranistkinje su diplomirale na Centralnom konzervatorijumu muzike u Pekingu, vodećoj muzičkoj akademiji u Kini i studentkinje su vanrednog profesora Žang Žang, koja je debitovala u Srbiji kao Cerlina u „Don Đovaniju“; u Kombank dvorani 2018. godine.

U Madlenijanumu će u dve postavke izvođenja nastupiti: Sinjui Cui i Lingci Huang kao Fjordilidi, Luji Sin i Sinjao Ceng kao Dorabela i Suan Žang i Đing Džou/Danling Đin kao Despina. Tokom obe večeri nastupaju sjajni srpski mladi umetnici Stevan Karanac kao Ferando, Luka Jozić kao Guljelmo i Kiš Tamaš kao Don Alfonso.

Post Views: 33

Originalni tekst