Kompanija TC2 i Amazon Web Services (AWS) potpisali su strateški Ugovor o saradnji koji ce ubrzati usvajanje cloud tehnologije i digitalizaciju korisnika, sa posebnim fokusom na Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Albaniju.

Ovo je prvi strateški Ugovor o saradnji između AWS-a i partnera u regionu Centralne, Istočne i Jugoistočne Evrope. Fokusiraće se na pružanju AWS rešenja i usluga klijentima kako bi podržali njihove napore ka digitalizaciji, uključujući migraciju i modernizaciju cloud-a u svim industrijama, pre svega u finansijskim uslugama, telekomunikacijama, gejmingu, medijima i maloprodaji.

Postajući strateški partner AWS-a, kompanija TC2 pozicionira se tako da bi podstakla tehnološku inovaciju i rast poslovanja u CEE i SEE regionu. Proširenje kompanije TC2-a na Jugoistočnu Evropu unapređuje penetraciju tržišta AWS-a u brzorastućem regionu, čime ova kompanija postaje međunarodno priznat partner AWS-a.

Na osnovu dobro uspostavljene i uspešne saradnje između kompanije TC2 i AWS-a, ovaj sporazum će dodatno proširiti mogućnosti da pomenuta kompanija pomogne korisnicima u rešavanju poslovnih izazova, podsticanju rasta i proširenju inovacija kroz vodeća rešenja, usluge i strategije u cloud-u. Sporazum će se fokusirati na proširenje ponude kompanije TC2 kako bi obuhvatio sveobuhvatnu migraciju aplikacija i modernizaciju usluga u cloud-u, podatke i analitiku, uključujući Gen-AI, kao i bezbednost u cloud-u sa razvojem specifičnih mogućnosti za određene industrije.

„Kompanija TC2 počiva na cloud-u i stekla je relevantno znanje o AWS-u kako bi podržala svoje klijente u razvoju poslovanja, sigurnom radu i upravljanju optimizacijom troškova IT-a. Kroz Strateški sporazum o saradnji, kompanija TC2 i AWS podižu nivo partnerstva, pružajući našim klijentima dodatnu ekspertizu i podršku u inovacijama. Od osnivanja, kompanija TC2 snažno naglašava kontinuirani razvoj visokokvalitetne stručnosti. Sprovodimo svestan, organski razvoj, ispunjavajući zahteve tržišta i činimo sve kako bismo preneli naše znanje i obrazovali naše klijente. Pored naše tehnološke strategije i kontinuiranog učenja, gradimo našu organizaciju i operacije kako bismo rasli na transparentan i skalabilan način”- rekao je Róbert Révész, CEO kompanije TC2.

Ova dva partnera zajednički pružaju organizacijama sredstva za postizanje optimalne vrednosti i uticaja kroz poslovna rešenja koja otvaraju put za buduće inovacije. Za mnoge kompanije, početna odluka da krenu u transformaciju u cloud-u je samo prvi korak – važno je oblikovati strategiju i implementirati rešenja koja zaista prave razliku. Iskorišćavanje ekspertize koju nudi kompanija TC2 u izazovima specifičnim za industriju, zajedno sa AWS-ovom tehnologijom, pruža idealnu kombinaciju stručnosti u transformaciji poslovanja i naprednih tehnoloških rešenja.

“Sa zadovoljstvom potpisujemo ovaj Strateški sporazum o saradnji sa kompanijom TC2, otvarajući nove mogućnosti za klijente u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Kompanije i organizacije svih veličina u CEE regiji okreću se cloud-u radi veće skalabilnosti, inovacija, sigurnosti i smanjenja troškova. Sa dokazanim sposobnostima isporuke, kompanija TC2 će dodavati vrednost klijentima nudeći usluge migracije sveobuhvatnih rešenja i pomažući im da istraže AWS rešenja i usluge, od generativne AI do proizvoda za sigurnost i tehnologije” izjavio je Gianni Romolo,  šef proširenja za CEE regiju u AWS-u.

O kompaniji TC2: TC2 se bavi stvaranjem novih cloud sistema i migracijom tradicionalnih IT okruženja na AWS. Njihove kompetencije i projekti obuhvataju kreiranje koncepta, planiranje i dizajn, implementaciju i razvoj, kao i operativnu podršku zasnovanu na upravljanim uslugama. Kompanija je postala vodeći mađarski AWS integrator sa klijentima kao što su Vodafone Hungary, OTP Group, Finshape Group, Hungarian Bankholding Group, Magyar Telekom, Számlázz.hu (kompanija u vlasništvu Visma Grupe). Kompanija TC2 stalno razvija svoje usluge za druge kompanije i organizacije koje traže transparentnu, elastičnu, fleksibilnu i sigurnu IT infrastrukturu kako bi podržale njihove agilne poslovne operacije. Za više informacija o kompaniji TC2, posetite: www.tc2.ai.

Post Views: 27

Originalni tekst