U sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice 2024!“ večeras je održan spektakularni koncert Radeta Šerbedžije i Zapadnog kolodvora.

Na samom početku Šerbedžija je otpjevao pjesmu “Imam pjesmu za tebe”.

  • Dobro večer Sarajevo, moja mirna luko. Pozdravio sam vas jednom pjesmom koju je napisao vaš Zlaja Arslanagić – poručio je publici na trgu Susan Sontag i izazvao aplauz.

U jednom momentu glumac je sišao sa bine u publiku i pozdravljao se sa prijateljima. Koncert nije uspjela pokvariti ni kiša.

Jedan od najuspješnijih glumaca naših prostora je i u ovoj godini snimao velike internacionalne uloge, te zabavljajo velike regionalne publike svojim koncertima uz Zapadni kolodvor u Beču, Zagrebu, Ljubljani, Kastvu, Bjelovaru i izvodeći svoje poznate spektakle na Brijunima.

“Ne daj se Ines”, “Imam pjesmu za tebe”, “Barbara”, “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, “Kose boje maka”, “Eto pjesma”, “Do posljednjeg daha”, “Ostala si uvijek ista”, “Ne okreći se sine”, i sve ostale sve ostale bezvremenske pjesme kojima je kroz više desetljeća ostavio neizbrisiv trag

Originalni tekst