Poluostrvo Bodrum, poznato po svojoj bujnoj vegetaciji i okrenuto prema svetlucavom Egejskom moru, antički pesnik Homer nazvao je „rajem večnog plavetnila“.

Danas je ovo luksuzno letovalište, poznato i kao egejski centar kvalitetnog i ispunjenog života, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Turskoj i rodno mesto „Plavog putovanja“ (specifičnog morskog odmora na brodu).

Bodrum je nadaleko poznat kao „premijum destinacija“ koju posećuju brojne poznate ličnosti iz celog sveta, i dom je najekskluzivnijih svetskih hotelskih lanaca, klubova na plaži, modnih brendova, restorana sa Michelin zvezdicama, vrhunskih marina i megajahti.

Ukratko, Bodrum je prava destinacija iz snova gde luksuz ne poznaje
granice.

Večno plavetnilo

Bodrum ima izuzetnu prirodu: velike i male svetlucave plave uvale, plaže sa Plavom zastavom i najlepše mediteransko sunce, a komforu i uživanju dodatno doprinosi i lepota njegovog etosa.

Svake godine ovaj grad ugosti više od milion međunarodnih posetilaca. Vrhunski hoteli imaju podjednako prefinjene restorane što gostima daje priliku da uživaju u najboljim obrocima i fine dining iskustvu, kad god to požele.

Na raspolaganju je i pregršt drugih VIP usluga i mogućnosti: transfer sa i do aerodroma, vožnje do privatnih plaža, bazena i banja, što sve osigurava da odmor u Bodrumu bude zaista nezaboravno iskustvo. Gosti se mogu opustiti i uživati u zlatnom pesku, čistoj tirkiznoj vodi, bujnim zelenim pejzažima i čarobnim ukusima Egeja.

Turska vina sa Michelin delicijama

Raznovrsne mogućnosti za uživanje u hrani i zabavi u Bodrumu su ključni faktori u definisanju ove oblasti kao jedne od najpoželjnijih svetskih destinacija.

Možete privezati svoj čamac u zadivljujućim i dobro opremljenim marinama i zakoračiti u gastrograd koji nudi specijalitete najbolje turske i internacionalne kuhinje: lignje, riba i drugi sveži morski plodovi, odlična egejska maslinova ulja i ukusna turska vina čekaju goste u Bodrumu koji je bio uvršten u Michelin VODIČ za prošlu godinu.

Nakon večere, možete uživati u barovima i noćnim klubovima Bodruma, poznatog po živahnom noćnom životu pod zvezdanim nebom.

Raskošni guleti – drvene jahte specifične za turski Bodrum, prelaze zalive poluostrva na čuvenim „Plavim putovanjima“, gde gosti mogu da istraže uvale kao što su Bitez, Gumbet i Jalikavak, i da se prepuste aktivnostima kao što su jedrenje na dasci, ronjenje i, naravno, posmatranje zalaska sunca.

Šoping

Bodrum nudi najbolju kombinaciju prestižnih brendova i butika sa autentičnim lokalnim proizvodima na Bodrumskom bazaru.

Obavezno isprobajte bodrumske sandale, pravljene i danas na isti način kao i vekovima unazad.

Halikarnas – čudo antičkog sveta

Nakon uživanja u magiji mora, sunca i peska Bodruma, možete posetiti istorijske znamenitosti u 3.000 godina starom gradu u kojem dominira miris mandarina i bugenvila – Halikarnasu. Ruševine mauzoleja u Halikarnasu nekada su se smatrale jednim od sedam čuda antičkog sveta.

Možete da posetite i vetrenjače – simbole Bodruma, čuveni zamak Bodrum iz 15. veka koji su podigli vitezovi sa Rodosa, i zadivljujući Bodrumski podvodni arheološki muzej unutar zamka.

Ako vam vreme dozvoli, možete otploviti iz Egejskog mora u vode
Mediterana i otkriti lepote turske rivijere.

Da biste svoje putovanje obogatili umetnošću i kulturom, pridružite se lokalnoj publici na nekoj od predstava 21. Međunarodnog festivala baleta, koji će se održati u periodu od 3 – 22. avgusta, na sceni čuvenog zamka Bodrum.

Post Views: 18

Originalni tekst