Na Republičkoj nacionalnoj konvenciji u Milvokiju ove nedelje biće 2.429 delegata koji će predstavljati svih 50 država, Distrikt Kolumbiju i pet teritorija.

Kandidat koji dobije najmanje 1.215 glasova delegata na konvenciji postaće predsednički kandidat te stranke – a unapred se očekivalo da će to biti bivši predsednik Donald Tramp.

Pre početka zvaničnog programa održan je minut ćutanja za žrtve pucnjave u Pensilvaniji.

Još pre nego što je glasanje počelo, dvorana je vikla „Bori se“ (Fight) i podizala pesnicu uvis, kako je to radio Tramp kada je u subotu ranjen tokom mitinga u Pensilvaniji, prenosi N1.

Bivši predsednik Donald Tramp pozvao je senatora iz Ohaja Džej Di Vensa da mu ponudi mesto kandidata za potpredsednika 20 minuta pre nego što je to objavio na Truth Social, rekao je za CNN izvor upoznat sa procesom.

Tramp se sastao sa Robertom F. Kenedijem Mlađim

Nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi sastao se danas u Milvokiju sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom, rekla je portparol Kenedijeve kampanje Stefani Spir za CNN u ponedeljak.

Spir je rekla da su Kenedi i Tramp razgovarali o „nacionalnom jedinstvu“ u danima nakon pokušaja atentata na Trampa.

Izvor upoznat sa razgovorom rekao je da su njih dvojica razgovarali i o Trampovoj odluci o nominaciji za potpredsednika.

Post Views: 6

Originalni tekst