Prethodne nedelje najgledaniji film u Kini bila je tamošnja komedija Zhua Wa Wa („Successor„), s zarađenih 50,4 miliona dolara za samo tri dana prikazivanja.

Ma Chenggang i Ma Chunlan veoma su siromašni i vide svog sina Ma Jiyea kao jedinu nadu da će preokrenuti svoju sudbinu. Jiye je vrlo obećavajući, svake godine sve bolje uči. Čvrst je i odlučan. Ali kako Jiye odrasta, on uviđa da ljudi oko njega postaju sve čudniji…

Reditelji ovog ostvarenja jesu Da-Mo Peng i Fei Yan, a prethodno su zajedno realizovali i nagrađene hitove Xi hong shi shou fu (Hello Mr. Billionaire) i Xia Luo te fan nao (Goodbye Mr. Loser).

 

Na drugo mesto najgledanijih filmova plasirao se malezijski triler Mo Sha (A Place Called Silence) s 32 miliona zarade, odnosno 121 miliona dolara ukupno nakon 11 dana prikazivanja.

Čen Jutong, učenica srednje škole, bila je maltretirana u školi, ali njena majka Li Han nije uspela da spase svoju ćerku iz „pakla“. Svi oko nje su zatvorili oči, a kolektivna tišina je izazvala još veće nasilje.

Reditelj i scenarista ovog ostvarenja jeste Sam Quah (Wu Sha).

Originalni tekst