Košarkaška reprezentacija Portorika savladala je selekciju Litvanije s rezultatom 79:68 u kvalifikacijama u San Huanu i obezbedila učešće na Olimpijskim igrama.

ОРЛОВИ СУ ОВО ЧЕКАЛИ! Порторико сензационално савладао Литванију и обезбедио одлазак на Олимпијске игре!

FOTO: AP/Tanjug

Krenuli su Portorikanci vrlo snažno od samog početka. U prvoj deonici napravili su razliku, ali su potom stali i dozvolili Litvancima da se vrate, a sredinom drugog perioda igre čak i da povedu. Ipak, uporni domaćini nisu se dali i na poluvreme su otišli sa plus četiri.

Nastavili su Portorikanci da igraju sjajno i u trećoj četvrtini. Pogađali teške šuteve i solidnom odbranom uspeli su da naprave ključnu razliku, koja je prvi put bila dvocifrena, čime je bilo jasno da je na pomolu senzacija. Do kraja susreta, mirno su održavali prednost i uspeli da obezbede učešće na Olimpijskim igrama.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Hoze Alvarado sa 23 poena i Tremont Voters sa 18. Kod Litvanca bolji od ostalih bio je Rokas Jokubaitis sa 16 poena.

Portoriko će igrati u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Južnim Sudanom i Srbijom.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Olimpijske igre traju od 26. jula do 11. avgusta.

BONUS VIDEO: „FOKUS NAM JE PARIZ 2024“: Basketaš Strahinja Stojačić za „Novosti“ o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv „Novak, pariske priče„. Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Preporučujemo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst