Popularna slovenska pjevačica Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, danas je jedna od najvećih glazbenih zvijezda regije koja se može pohvaliti brojnim hitovima, ali i duetom sa sarajevskim glazbenikom Dinom Merlinom ‘Dođi’, no mnogi ne znaju kako je nekada izgledala.

Naime, na svom Instagram profilu podijelila je fotografiju iz 1995. godine kad je imala samo 10 godina. Na fotografiji pozira u maslinastozelenom mantilu i s crnom kapom na glavi, dok je bila nasmiješena od uha do uha.

Objavivši ovu staru fotografiju pjevačica je zatražila od obožavatelja da ocijene njen stil odijevanja našalivši se da se u to vrijeme zvala ‘Loša’.

Inače, Senidah je rođena 1985. godine u Ljubljani, a roditelji su joj porijeklom iz Crne Gore o čemu je i sama govorila jednom prilikom.

‘Ima u meni pomiješanog crnogorskog i slovenskog senzibiliteta. Iako sam rođena u Ljubljani, veliki dio djetinjstva sam provela u Crnoj Gori i to mi je dosta značilo. Crnogorska strana u meni je opuštena, društvena, spontana, dok je slovenska više radna, organizirana i poslovna’, rekla je pjevačica ranije u razgovoru za magazin Noizz.

Glazbom se počela baviti 2010. godine kad je objavila pjesmu ‘Pustinjom’, bila je i članica grupe Muff, no pjesma ‘Slađana’ joj je 2018. donijela gotovo momentalnu slavu na Balkanu, ali i šire. Od tada njena karijera ide uzlaznom putanjom.

(Express / Scena.story)

Originalni tekst