PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obići će danas radove na izgradnji brze saobraćajnice (Ib reda) granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) – Sombor – Kula – Vrbas – Srbobran – Bečej – Novi Bečej – Kikinda – granični prelaz sa Rumunijom (Srpska Crnja).

46 МОСТОВА ОД СОМБОРА ДО КИКИНДЕ: Вучић данас обилази радове на изградњи брзе саобраћајнице Осмех Војводине

Foto: Instagram

Vučić će obići radove u blizini Bačkog Brega, u 11 časova, najavljeno je iz Predsedništva.

Prvi radovi na izgradnji brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine“ počeli su polovinom decembra. Saobraćajnica „Osmeh Vojvodine“ biće duga oko 186 kilometara i od Bačkog Brega do Vrbasa stizaće se oko 50 minuta, a od Vrbasa do Srpske Crnje za sat i deset minuta. Brza saobraćajnica je projektovana za brzinu od 100 kilometara na sat.

Na delu trase, od Sombora do Kikinde, planirana je izgradnja 46 mostova (preko kanala i prolaza za put), 34 nadvožnjaka, pet podvožnjaka i 35 propusta. Na trasi brze saobraćajnice planirana je izgradnja 12 petlji: Sombor, Kljajićevo, Sivac, Crvenka, Kula, Vrbas Zapad, Vrbas Sever, Vrbas Istok, Vrbas E75, Srbobran Sever, Turija i Kikinda Istok. Planirana je izgradnja i 13 površinskih kružnih raskrsnica.

Ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je ranije da ta brza saobraćajnica nije važna samo za Srbiju i naše građane već i za Mađare i Rumune, budući da će biti priključena na mrežu mađarskih i rumunskih auto-puteva i saobraćajnica. Vesić je rekao da ćemo prekategorizacijom i proširenjem graničnog prelaza Bački Breg i završetkom auto-puta sa mađarske strane biti priključeni na auto-put Budimpešta – Pečuj kod Mohača.

BONUS VIDEO:

POLICAJAC VLADIMIR ZA „NOVOSTI“: Udarali su me metalnom šipkom, nisam se povukao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Originalni tekst