Glumac Bogdan Diklić (69) bio je u ljubavi sa mlađom koleginicom koju znamo iz filma “Lajanje na zvezde”.

Glumac Bogdan Diklić na pres-konferenciji povodom filma 'Igla ispod praga'
Glumac Bogdan Diklić na pres-konferenciji povodom filma “Igla ispod praga”foto: Antonio Ahel/ATAImages

Popularni glumac Bogdan Diklić (69) godinama važi za jednog od najpopularnijih domaćih glumaca. 

Njegove uloge u filmovima “Maratonci trče počasni krug”, “Sabirni centar”, “Bure baruta”, “Balkan Ekspres”, kao i u serijma “Otvorena vrata”, “Senke nad Balkanom”, ali i mnoge druge, publika će večno pamtiti i prepričavati. 

O svom privatnom životu nikada nije preterano pričao, pa zato malo ko zna da je u prošlosti bio oženjen svojom 22 godine mlađom koleginicom Dijanom Marojević.

Njih dvoje su se upoznali dok je ona još studirala na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Milenka Maričića.

Publika ju je zavolela u seriji “Neki novi klinci”, ali i u filmovima “Četvrti čovek” i “Lajanje na zvezde”, u kojem je kadar delila upravo sa Bogdanom Diklićem. 

Svoju vezu su dugo skrivali, a venčali su se 2009. godine, takođe daleko od očiju javnosti. 

Ubrzo su dobili ćerku Sofiju, koja danas ima 19 godina, a o prvim danima roditeljstva, Bogdan Diklić je iskreno govorio: 

– Nisam znao šta mi se dogodilo kad se Sofijica rodila. Odmah sam je zavoleo. Ja sam bio samotnjak, to je meni bio prvi brak, s 47 godina sam se oženio. I onda shvatite da niste centar sveta, da bezuslovno volite – rekao je svojevremeno Bogdan.

Dosta je povukla po ženinoj liniji. Bogu hvala, po ženi lepotu (smeh). A po mojoj liniji – moja pokojna majka Sofija je bila jako duhovita. Naše dete Sofija je strašno duhovito dete – ispričao je jednom prilikom Bogdan DIklić za Informer otkrivajući da mu je ćerka bila motiv da preživi čak tri srčana udara.

Bogdan Diklić i Dijana Marojević nažalost nisu uspeli da održe svoju ljubav, te su se razveli 2015. godine, ali su ostali u dobrim odnosima i zajedno brinu o svojoj ćerki. 

Dijana trenutno radi kao profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a aktivna je i u nekoliko pozorišta.

Originalni tekst