Једном речју СПЕКТАКЛ! Концерт ансамбла „Александров»(фото, видео)

5

Центар Сава је био претесан да прими све оне коју су желели да уживају у извођењу песама и игара нама братске Русије. Грмео је хор врхунских уметника, као што су за време Другог светског рата грмеле чувене «Каћуше».

фото Лола Ђорђевић

Једна за другом, пред публиком су се ређале песме и игре из богате ризнице културног блага Русије. Публика није штедела дланове.

Просто је било немогуће издвојити неку од нумера, јер је свака била пропраћена бурним аплаузима и овацијама.

Корачнице Црвене армије су кроз фантастичну увежбаност врхунских уметника будиле осећај поноса на славне претке, који су животом платили нашу слободу.

фото Лола Ђорђевић

Забавни сплетови игара, као и рекло би се акробатске вештине чланова ансамбла, чинили су да присутнима бриде дланови.

Опубликовано Lola Djordjevic 10 ноября 2017 г.

Аплауз за аплаузом, песма за песма и немерљив осећај поноса због повезаности два братска народа.

фото Лола Ђорђевић

Својеврсну визит карту хора Александров, песму «Тамо далеко», публика је дочекала на ногама.

Опубликовано Lola Djordjevic 10 ноября 2017 г.

После више од два сата спектакла, аплауз који није престајао, враћао је чланове хора на позорницу. Изнова и изнова, све док «Тамо далеко» није поново, заједно са публиком отпевана.

Као феникс из пепела тако се и ансамбл «Александров» уздигао и полетео, још јачи и снажнији, након ужасне трагедије када је 25 децембра у авионској несрећи живот изгубило 64 члана ансамбла.

Верујемо да су они који небеским царством ходају поносни на своје другове који попут својеврсних амбасадора, у најлепшем светлу прослављају велику Русију.

фото Лола Ђорђевић

Концерту ансамбла Александров присуствовали су амбасадор Русије Александар Чепурин,његов кинески колега Ли Манчанг, министри Ненад Поповић, Небојша Стефановић, Зоран Ђорђевић, Владан Вукосављевић, Зорана Михајловић, директорка Руског дома Надежда Кушењкова, представници Војске Србије, СПЦ, РЖД-а, и многе друге личности из јавног и културног живота Србије.

фото Лола Ђорђевић

Међу публиком су се налазили и чланови Ноћних вукова Србије, огранка Ноћних вукова Русије.

Лола Ђорђевић