Михајловић: Ако реши проблем Косова – Вучић ће бити највећи српски државник у два последња века

8

„ПРОТИВ МЕНЕ СУ ОНИ У СНС КОЈИ У СЕБИ НЕ МОГУ ДА ОБУЗДАЈУ СВОГ ПРВОГ ШЕФА – ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА”

  • „Вучић је њима (Шешељевцима у СНС) други, или трећи председник, па се и у томе разликујем од њих. Али, погледајте шта њему раде. Добар је само кад треба да већини омогући да напредују, да им омогући статус. То вам је као с размаженом децом: док дајете, добри сте, а чим кажете да су претерали, они се љуте”

ПИТАЊЕ Косова је од највеће важности за будућност Србије и ако га реши, председник Србије Александар Вучић остаће упамћен као највећи српски политичар у последња два века, оценила је потпредседница Владе Србије и министарка градјевинарства Зорана Михајловић.

„Мало је оних који данас виде читав контекст питања Косова, оних који виде све ту испреплетаност Косова са односима у региону, нашим путем у ЕУ, односима с Турском, САД и Русијом, и, најважније, с будућношћу Србије. Вучић то види и има прилику да реши ово питање. Ако са Албанцима решимо питање Косова, Вучић ће остати упамћен као највећи српски политичар у последња два века”, рекла је Михајловићева у интервјуу за недељни „Курир”.

На питање зашто је поједине колеге у Влади Србије и владајућој Српској напредној странци (СНС), чија је потпредседница, доживљавају као неку врсту “непријатеља”, Зорана Михајловић је рекла да „Влада Србије и СНС имају много више политичке и сваке друге користити” од ње и њеног рада, него од тих „колега”.

„Не знам ко то мисли, али знам да Влада Србије и СНС имају много више политичке и сваке друге користи од мене и мог рада, него од тих 'колега'. Сви нови аутопутеви, регионални путеви, обновљене пруге и мостови, станови, могли су да се граде и пре мене. Али, нису. Немам потребу никоме да се доказујем јер иза мене стоји знање, образовање, искуство и резултати. Рад и резултати треба да су главно мерило у политици”, навела је Михајловићева.

Она је казала да је у СНС ушла након договора с председником странке Александром Вучићем.

„Нисам заборавила како сам била усамљена када сам предложила да Вучић, а не Томислав Николић, буде наш кандидат за председника. И увек сам говорила оно што мислим. То се можда не свиђа неким 'првоборцима', који мисле да је довољно само што су ту од првог дана”, додала је она.

Према њеним речима, “реч је о малобројнима који у себи, у својој личности, не могу да обуздају свог првог шефа (лидера СРС Војислава) Шешеља”.

„Вучић је њима други, или трећи председник, па се и у томе разликујем од њих. Али, погледајте шта њему раде. Добар је само кад треба да већини омогући да напредују, да им омогући статус. То вам је као с размаженом децом: док дајете, добри сте, а чим кажете да су претерали, они се љуте”, казала је Михајловићева.

Она је поводом 100 дана рада Владе Србије истакла да премијерка Ана Брнабић улаже много воље у свој посао, да је наставила континуитет економске и фискалне политике, да свако од министара ради свој посао и да Влада има резултате.

На питање зашто су парламентарни избори поново тема, Михајловићева је рекла да је СНС три пута у последњих пет година победила на изборима и да нема бољег доказа од тога да ли се напредњаци плаше нових парламентарних избора.

(Бета)

Категорије: Serbian PointOriginal Article