Vremenske prilike i stanje na putevima 12.08.2017. (CG)

5

Prijepodne pretežno ili djelimično sunčano, poslijepodne, a naroćito tokom noći, promjenljivo i nestabilno mjestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina se očekuje u sjevernim predjelima. Vjetar umjeren do jak južnih smjerova, poslijepodne ili krajem dana na primorju zapadni i sjeverozapadni, a u kontinentalnim predjelima mjestimično sjeverni i sjeveroistočni.Najviša dnevna temperatura vazduha od 22 do 34 stepena.

Na putevima u zemlji pojačana je frekvencija vozila naročito na onim koji vode ka turističkim centrima. Savjetuje se oprezna vožnja prilagođena vremenskim i saobraćajnim uslovima.

Na regionalnom putu R-23 Resna-Grahovo zbog izvođenja radova na proširenju krivina dolaziće do kraćih obustava saobraćaja za sve vrste vozila ne dužih od 15 minuta u terminu od 08 do 17 sati u periodu do 31.08.2017. godine.

U periodu do 31.08.2017. godine na magistralnom putu R-12 Petrovići-Vraćenovići doći će do promjene rezima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova na rekonstrukciji puta.

Do 01.09.2017. godine zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na sljedećim djelovima magistralnih puteva:

M-2 Bioce-Kolašin-Mojkovac,
M-2 Podgorica-Sotonici-Petrovac
M-2 i M-2.4 gp Debeli Brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat-Budva-Bar-GP Dukobin
M-2.3 Podgorica-Cetinje-Budva
Zabrana se odnosi na svaki dan u sedmici u vremenu od 17 do 22.
Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.
Ova naredba se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Do 30.12.2017. godine, zbog izvođenja minerskih radova na dionici 1.4 auto puta Bar-Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioce-Klopot, doći će do promjene režima saobraćaja za sve vrste vozila i obustava ne dužih od 30 minuta u terminu od 10 do 12 časova i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-2 dionica Rožaje-Špiljani u toku je sanacija klizista Besnik i sanacija kosine na lokalitetu Zeleni zbog čega se saobraćaj obavlja naizmjenično jednom trakom.

Na regionalnom putu R-1 dionica Cetinje-Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a obustave saobraćaja za sve vrste vozila, izuzev nedjeljom, su u terminima od 08 do 10 i od 14 do 16 sati.

Izvor: Auto-moto savez Crne Gore

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article