Stanje na putevima za 10.11.2017. (BIH)

5

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je jutros smanjena zbog magle. Izdvajamo magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, pojedine dionice uz rijeke: Spreča, Lašvu i Bosnu, kao i šire područje Mrkonjić Grada. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad izvode se radovi na ulazu u tunel Oštrik, zbog čega je saobraćaj preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici regionalnog puta R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (lokalitet Mehurići), saobraćaj je obustavljen, a alternativni pravac je Kakanj-Tršće-Ponijeri.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-14.1 Odžak-Vukosavlje, zatim magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i magistralni put M-18 prolaz kroz Vogošću.

Izmjenjen je režim saobraćaja zbog radova na regionalnim putevima: R-469 Živinice-Međaš, R-444 Podlugovi-Breza-Vareš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica, a zbog aktiviranih klizišta na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Izvor: bihamk

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article