Stanje na putevima za 08.11.2017. (BIH)

4

Pretežno mokar kolovoz i frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima, karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na mogućnost odrona zemlje ili kamenja. Savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog redovnog održavanja tunela: “Grab“, “25.novembar” i “Vis” na autoputu A-1, večeras od 22 sata do 05 sati ujutro, bit će zatvorena dionica Tarčin-Lepenica.

Radovi se izvode i na ulazu u tunel “Oštrik” na autoputu A-1, u pravcu Sarajevo sjever-Sarajevo zapad, a saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog minerskih radova, danas od 11 do 15 sati, kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta) moguće su na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć (Orlova Klisura).

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu “Kalovita Brda”. U funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini.

Sporije saobraćanje može se očekivati i na ostalim dionicama sa aktuelnim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: M-18 na području Vogošće, M-17 u Konjicu (kod mosta) i kod mjesta Drivuša, kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Izvor: bihamk

Podeli sa prijateljima
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Original Article